Over de krant

Over het Hofweekblad

Van Deldens Weekblad, opgericht in 1939 voor Stad en Ambt Delden, groeide de lokale krant in 2002 uit tot Hofweekblad, met een oplage van 22.000 kranten. De gratis nieuws- en advertentiekrant wordt iedere woensdag verspreid in de hele gefuseerde gemeente Hof van Twente; de kernen Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde en Markelo en de buitengebieden. Tevens vallen Bornerbroek, St. Isidorushoeve, Beckum en een deel van Hengelo onder het verspreidingsgebied. Daarnaast is de krant af te halen bij diverse horecagelegenheden, campings, supermarkten, VVV en winkels in de Hof.

Het lokale karakter zorgt ervoor dat het Hofweekblad grote naamsbekendheid en een hoge advertentiewaarde kent. Het Hofweekblad is een zelfstandige, onafhankelijke huis-aan-huiskrant en wordt als een van de weinige kranten in Nederland nog op dagbladformaat gedrukt. De krant wordt gemaakt voor en door Hof van Twentenaren; alle ingezonden niet-commerciële berichten worden gratis geplaatst. Onder meer het gemeentenieuws, de zorg- en sportpagina’s, en de vele nieuwsberichten over plaatselijke verenigingen en stichtingen zorgen voor hoge regionale nieuwswaarde.

Een team van zeven personen werkt onder meer aan de nieuwsgaring, het relatiebeheer en de opmaak van het Hofweekblad. Daarnaast kent de onderneming een drukkerij; Drukkerij Unaniem, voor zowel zakelijk als familiair drukwerk. En tweemaal per jaar geeft de krant een eigen magazine uit; HofZakelijk, boordevol met verhalen van ondernemers uit de Hof. Naast de papieren nieuwsverspreiding worden de lezers dagelijks op de hoogte gehouden van alle gebeurtenissen in Hof van Twente via een eigen digitaal platform; de applicatie Hofgids en de gelijknamige website hofgids.nl, met dagelijks het laatste nieuws, culturele berichten, sportuitslagen en agendapunten uit de Hof. Ook alle bedrijven, stichtingen en verenigingen die zich in Hof van Twente vestigen staan op dit platform vermeld.

Wekelijkse oplage
van 22.000 kranten

Grote naamsbekendheid,
hoge attentiewaarde

Elke woensdag
huis-aan-huis verspreid

Lees de krant

Lees oudere kranten

week

28

woensdag 8 juli 2020

Lees online

week

27

woensdag 1 juli 2020

Lees online

week

26

woensdag 24 juni 2020

Lees online

Neem telefonisch contact op

Of neem tijdens werkdagen telefonisch contact op via 074-3761354. Wij staan u graag te woord.