maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsGoorRolstoeltennissers Ter Hofte en Scheffers pakken dubbeltitel

Rolstoeltennissers Ter Hofte en Scheffers pakken dubbeltitel

Goor/Leuven – Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte is vorige week vertrokken naar België voor het internationale tennistoernooi Flanders25 van 21 tot en met 24 juli. Zijn positie in het enkelspel op de wereldranglijst was bij vertrek 93e

De eerste partij zou gespeeld worden op donderdag 21 juli, waar hij het moest opnemen tegen de als 4e geplaatste Anthony Dittmar uit Duitsland. Dittmar staat momenteel 35e op de wereldranglijst, dus een relatief zware loting voor Maarten. De partij was allesbehalve zwaar want uiteindelijk kreeg Maarten een walkover. Daardoor belandde hij meteen in de kwartfinales waar hij op de Koreaan Ho Won Im stuitte, de nummer 44 op de wereldranglijst. Deze wedstrijd verloor hij na een zeer spannende eerste set op vrijdag 22 juli met 6-4/6-1. 

Later deze dag speelde hij ook nog een dubbelpartij met de Nederlander Maikel Scheffers (zie foto) tegen het duo Groenewoud(NL)/Kindt (B) die ze met 6-1/6-1 in hun voordeel beslisten. Via een zwaar bevochten halve finale tegen Bartam (GBR)/Suzuki(JPN) die ze wisten te winnen met 5-7/6-3/10-7, stelden ze hun plaats in de finale zeker. Hun Koreaanse opponenten Ho Won Im en Ji-Hwan Lee moesten echter verstek laten gaan vanwege een blessure, waarmee ze de titel in het dubbelspel pakten. 

Hoewel ze liever de wedstrijd hadden gespeeld, waren ze toch heel erg blij met de overwinning. Een prestatie van formaat! Saillant detail: Maarten staat nu in de enkel en de dubbel op respectievelijk plaats 84 en 60 van de wereldranglijst! 

Maarten blijft nog even in België want aansluitend speelt hij het Belgian Open, ITF1 toernooi in Jambes van 27 tot en met 31 juli, waar hij hoopt dit succes voort te kunnen zetten.  

Held van de Hof

Maarten ter Hofte is ook nog eens een van de genomineerden voor ‘Held van de Hof’.  Stemmen op deze held kan vanaf 1 september. Bekendmaking donderdag 15 september bij Café de Bebsel in Goor. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle