donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuws250 jaar Historische Houtzaagmolen Twickel

250 jaar Historische Houtzaagmolen Twickel

Wethouder Harry Scholten van gemeente Hof van Twente en adjunct Rentmeester Hans Gierveld van Stichting Twickel hebben vanmorgen het startsein gegeven voor de open dagen van de Twickeler Houtzaagmolen.

Ter ere van het 250-jarig bestaan van de historische houtzaagmolen werd woensdagmorgen een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Wethouder Scholten feliciteerde de groep vrijwilligers met dit heuglijk feit en roemde het werk van deze club. De vrijwilligers zorgen ervoor dat deze bijzondere plek behouden blijft en nog steeds draaiende is. Als gemeente kunnen we hier trots op zijn! De heer Gierveld vertelde hierna over de geschiedenis van de molen, die oorspronkelijk gebouwd werd als windmolen. Nadat de molen in 1974 officieel in gebruik werd genomen als moderne houtzagerij is deze sinds 1990 in handen van de vrijwilligers van Stichting Beheer Houtzaagmolen Twickel.

De molen is vanaf woensdag 7 september t/m zondag 11 september dagelijks geopend voor iedereen van 11.00 tot 17.00 uur om zelf eens binnen een kijkje te nemen. Binnen is tevens een foto expositie te zien van verschillende fotografen uit Hof van Twente

Op vrijdag is er om 15.00 uur een symposium “bouwen met hout” en ook zijn er zaagdemonstraties op zaterdag en zondag tijdens de Open Monumentendagen. De toegang is gratis.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle