dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeLifestyleCarrièreswitch? Word gastouder zonder zorgen

Carrièreswitch? Word gastouder zonder zorgen

Hof van Twente – Ooit wel eens overwogen het roer om te gooien en gastouder te worden? Je enthousiasme verdween misschien, toen je zag dat je diploma niet geschikt was of je woning nog niet kidsproof. Bij Gastouderbureau Snoesje worden al je zorgen uit handen genomen en kun jij je richten op waar jij goed in bent: de leukste gastouder worden van Hof van Twente. En nog zelfstandig ook! Heb je nog geen geschikt diploma? Geen probleem, ook daar zal ‘Snoesje’ je bij helpen.

Tessa Vehof is bemiddelingsmedewerker bij Gastouderbureau Snoesje. Ze weet precies hoe alles werkt. Tessa vertelt: “Een carrièreswitch an sich is al erg spannend, maar je wilt natuurlijk vooraf weten of een baan als gastouder genoeg opbrengt, hoe je aan kinderen in jouw opvang komt, welke veiligheidsvoorschriften er zijn, of je woning geschikt is, enzovoort. Behalve dat wij op heel veel vragen antwoord kunnen geven, begeleiden we je door het hele traject en daarna. Je staat nooit alleen.” Behalve bemiddelingsmedewerker is Tessa ook pedagoog, dus zit een gastouder met een opvoed- en/of gedragsprobleem dan kan je als gastouder ook rekenen op de hulp en expertise van Gastouderbureau Snoesje.  

Focus op kinderopvang

Dorien van kinderopvang Dolle Pret en Veronique van kinderopvang de Blije Kip uit Delden hebben beide de stap gezet om gastouder te worden en zijn aangesloten bij Gastouderbureau Snoesje. Dorien: “Je kunt zelf je uren bepalen en zo kijk je wat voor aanbod er binnenkomt via het gastouderbureau. Je hebt eerst een intakegesprek met de ouders en als de klik er is, heb je je eerste klant. De hele papierwinkel wordt je uit handen genomen zodat ik me kan focussen op de kinderopvang. Dat bevalt super goed.” 

Veronique beaamt dat. Ze heeft zelf een tweeling van 5 jaar. Die tellen wel mee in het maximum van vijf kinderen per dag van 0 tot 4 jaar. “Juist dat vind ik zo fijn. Ik heb mijn eigen kinderen de hele dag bij me, ben daardoor flexibel en met mijn passie voor kids wordt mijn hobby mijn werk! Ik kom uit de zorg en had altijd onregelmatige diensten. Ik ben nu twee en een half jaar gastouder. De beste beslissing die ik ooit had kunnen nemen.”

Gastouder worden of gastouder vinden in Hof van Twente?

Wil je weten of je een geschikte vooropleiding hebt om gastouder te worden of heb je belangstelling voor onze versnelde opleiding? Neem dan contact op met de bemiddelingsmedewerkers van Gastouderbureau Snoesje. Zij kunnen haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en hoeveel ontelbare mogelijkheden er zijn om je droom te verwezenlijken. Er is veel vraag naar kleinschalige kinderopvang bij de gastouders of bij de ouders aan huis. Of ben je zelf op zoek naar een gastouder voor jouw kind(eren)? Ook dan kan Tessa je perfect voorlichten. 

Gastouderbureau Snoesje is hét gastouderbureau in de regio Twente en de Achterhoek en biedt voor elke ouder wat wils. “Al onze gastouders beschikken over belangrijke zaken zoals een Verklaring Omtrent Gedrag en een KinderEHBO-certificaat en volgen regelmatig nieuwe cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten binnen het vakgebied. Ongeacht je woonplaats of werktijden zal er altijd wel een geschikte gastouder voor je kind zijn. Wil je meer weten over onze gastouderopvang of heb je specifieke vragen? Onze medewerkers helpen je graag op weg!’’, aldus Tessa. Bel of mail ze via 053 5726115 of info@gastouderbureausnoesje.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws