dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsBenteloOpen dagen Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld

Open dagen Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld

Bentelo – Tussen Bentelo en Hengevelde wordt op 21 juni de Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld van uitvaartondernemer Jan Nijhuis officieel geopend. Voorafgaande zijn er de Open Dagen. Het Wienerveeld is de eerste natuurbegraafplaats in Hof van Twente. Volgens Jan Nijhuis blijkt uit onderzoek dat mensen steeds meer de behoefte hebben aan een laatste rustplaats in de natuur.

Bos en voedselbos

Vanaf 21 juni is de natuurbegraafplaats officieel geopend en kunnen er begrafenissen plaatsvinden in het bos en in het zogenaamde voedselbos (het gedeelte tussen het bos en de beek). De vruchten aan de bomen en struiken in het voedselbos mogen door de bezoekers van Het Wienerveeld geplukt worden.

Boskapel

In het bos is een open plek waar een boskapel is gecreëerd. Er kan daar een ceremonie in de openlucht georganiseerd worden. Te midden van natuur, de fluitende vogels, zoemende bijtjes en andere insecten geeft u persoonlijke invulling aan het afscheid.

Uitkijkplaats en strooivelden

Met het zand wat bij de aanleg van de vijver is vrijgekomen is onder andere een uitkijkplaats gemaakt. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld. Op Natuurbegraafplaats Het Wienerveeld zijn er twee plaatsen aangewezen als strooiveld. 

Open Dagen 18-19-20 juni a.s.

Wilt u met eigen ogen zien hoe de natuurbegraafplaats eruitziet? Dat kan op de open dagen: op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni van 11.00 tot 15.00 uur aan de Wiener-Benteler Scheidingsweg 11 in Bentelo.          

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle