donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsMarkelo50-ste leerling OBS de Brookschole

50-ste leerling OBS de Brookschole

Het gaat goed met de scholen van stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente. De scholen trekken steeds meer leerlingen en dat moet in enkele gevallen zeker gevierd worden. Scholen in buurtschappen staan door dalende leerlingenaantallen onder druk. De basisscholen in Markvelde en Deldenerbroek moesten daardoor al hun deuren sluiten. De basisschool in Stokkum is blij dat er in die buurtschap tien nieuwe woningen komen, want dat betekent aanwas van gezinnen met kinderen voor school. Elke nieuwe leerling is dus goud waard. De Brookschole kan met 50 leerlingen “nog wel even vooruit”, zegt directeur Quinten Mulder.

Voor Obs de Brookschole in Markelo was het op 8 juni feest. Het team had voor alle leerlingen een feestelijke dag georganiseerd met allerlei leuke activiteiten en een ‘Snackhut’ die voor de kinderen een patatje kwam afleveren.

Ze begonnen deze dinsdag met champagne. Daarna was het de hele dag feest in en om de school. In verschillende groepen krijgen de kinderen drumles en maken ze hindernisbanen op het grasveld achter het gebouw.

Investeringen

Directeur Mulder is trots op zijn ‘gezellige’ school. “Dat er nu weer vijftig leerlingen zijn, dat is in tien jaar niet voorgekomen. Toen ik hier zes jaar geleden kwam, waren er ongeveer 32 kinderen. Ik stond eerst voor de klas en ben nu drie jaar locatiedirecteur. We zijn erg blij dat er nu weer 50 kinderen zijn. Er is natuurlijke aanwas vanuit de buurt, maar er zijn ook ouders die bewust kiezen voor ons juist vanwege de kleinschaligheid. Als je hier eenmaal bent geweest, ben je verkocht.”

Het schooltje ligt buitenaf, midden tussen het groen. Het pand stamt uit 1985 en wordt nu gerenoveerd. Buiten is er nog meer groen aangelegd op het plein, is er een waterspeelplek gekomen, zijn er wilgentunnels en kruidentuintjes. Binnen is een nieuwe keuken, er komt dubbel glas en er worden zonnepanelen geplaatst.

Brookschole is een kleine school, maar er gebeurt van alles. De leerlingen krijgen alle ruimte om te ontdekken waar ze goed in zijn. De Brookschole is een school van ‘doen’. Vijf keer per jaar besteden ze extra aandacht aan techniek tijdens extra techniekdagen voor alle leerlingen van de school. Van robotica tot concepten, alles komt voorbij. Er wordt veel samen gedaan, zowel in het team als tussen de leerlingen onderling. De gemoedelijkheid hier op school ook erg prettig. De positieve vibe die er op school hangt gaat van mond tot mond en dat heeft de Brookschole doen groeien.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle