dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuws60-jarig bruidspaar Alting - Potkamp

60-jarig bruidspaar Alting – Potkamp

Goor – Klaas (84) en Jannie (81) Alting Potkamp-vierden zondag 5 september hun 60- jarig huwelijk. Als burgemeester Ellen Nauta uit de lift van het appartementencomplex komt gelopen, staat het diamanten bruidspaar haar bij de ballonnenboog bij de voordeur al op te wachten. Je zou eerder denken dat ze hun 60e verjaardag vieren zo jong zien ze er beiden nog uit. Een levendig gesprek volgt, mede doordat Klaas (84) uit Den Haag komt en onze burgemeester ook. 

Klaas en Jannie wonen in een prachtig appartement in Goor op de bovenste verdieping met een magnifiek 180 graden uitzicht over Goor. Wat het meest in het oog springt, is natuurgebied De Meene, waar ze beiden graag wandelen. “Het is net of je je in Frankrijk waant”, vertelt Jannie enthousiast. “Maar wat zo jammer is, er is nergens een bankje waar je kunt zitten. Kunt u dat regelen mevrouw Nauta. Nu u hier toch bent?” Nauta neemt het mee en belooft het door te geven aan de betreffende persoon bij de gemeente. 

Iedereen groet elkaar

Jannie is de drukste van de twee en vertelt honderd uit over hun leven. Over hoe ze in Den Haag woonden, Oegstgeest en Ede, over hun drukke loopbaan, over hun hobby’s, over de kinderen… “Hoe bent u dan in Goor terecht gekomen”, vraagt Nauta. Dat blijkt de schuld te zijn van de dochter Irmgard die er ging wonen met haar gezin. Maar ook omdat Jannie en Klaas er vaak wandelden en zich verbaasden over de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Twentse volk. “Heel anders dan in het westen, iedereen groet elkaar op straat”, beaamt Klaas, “dat zie je in Den Haag echt niet.” Toch zijn Klaas en Ellen Nauta het er roerend over eens dat Den Haag toch wel een prachtige stad is, eigenlijk veel mooier dan Amsterdam en Rotterdam. 

Nijmeegse 4-daagse en marathon Amsterdam

Ze lichten beide een tipje van de sluier op waarom ze denken dat ze op hun leeftijd nog zo fit zijn. “Waarschijnlijk omdat we allebei lang door gewerkt hebben en altijd in beweging zijn. We hebben zo’n 20 à 25 jaar geleden samen de Nijmeegse vierdaagse gelopen, zonder problemen. Zolang je je schoenen maar niet uittrekt, is er niks aan de hand”, vertelt Jannie. Klaas heeft ooit de marathon van Amsterdam gelopen. Hij heeft volgens hem de finish gehaald omdat Irmgard hem tegemoet kwam fietsen en hem die laatste kilometers bemoedigend toesprak. “Ja, dat was heel zwaar”, weet hij nog. Overwinteren deden ze jaren in Portugal maar daar zijn ze nu mee gestopt en blijven liever in de buurt. 

Klaas en Jannie vinden alles leuk

Jannie en Klaas kregen twee zoons en een dochter. Olaf, de jongste zoon, en Irmgard, de middelste, wonen in Goor en Arno, de oudste zoon woont in Ede. Ze hebben zeven kleinkinderen, waarvan er vijf in Goor wonen. Het liefst hadden Klaas en Jannie alle (klein)kinderen in de buurt maar Ede is ook nog wel te doen. Jannie rijdt ook nog steeds auto. Klaas waagt zich er niet meer aan. Ze reizen veel met de trein maar ook busreizen zijn ze dol op. Via het School- en Volksfeest zijn ze een keer mee geweest met de seniorenbustocht van Bolderman. Dat vonden ze allebei ontzettend leuk. Eigenlijk vinden Klaas en Jannie alles leuk. Een bruisend enthousiast koppel wat vol in het leven staat. Jannie is ook nog alfa hulp voor een bijna 100-jarige dame in Goor. Vindt ze ook geweldig om te doen. Ze lezen graag boeken, luisteren naar cd’s en Klaas is helemaal weg van André van Duin. Jannie zou ook zo graag zingen, dus Nauta stelt voor dat ze eens aanschuift bij Deeps Vocaal. “Zou ik wel graag willen”, zegt ze, “maar heb ik helemaal geen tijd voor.”

Bankjes in De Meene

Het feest werd zondag gehouden in de tuin van Irmgard en Ben (haar man) aan de Diepenheimsestraat. “Dat is zo’n heerlijke tuin”, vertelt Jannie, “en een perfecte plek om het op deze zonnige dag te vieren.” Zonder enige twijfel zegt Burgemeester Ellen Nauta hen over vijf jaar zeker weer te zien als ze hun briljanten mijlpijl vieren. “Vergeet u de bankjes in De Meene niet!”, roept Jannie haar nog na. Die zullen er binnenkort vast staan!  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle