dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuws60-jarig bruidspaar Emsal en Reyhane Gögen

60-jarig bruidspaar Emsal en Reyhane Gögen

Goor – Emsal (82) en Reyhane (77) ontmoetten elkaar in Turkije. “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt Emsal stralend. “Niks geen uithuwelijking, wij hebben echt voor elkaar gekozen.” Reyhane lacht bescheiden en knikt instemmend toe. Op 10 december 1962 gaven zij elkaar in Turkije het ja-woord in de plaats Erzincan. 

Het diamanten paar kreeg drie zoons en een dochter in Turkije. Een vierde zoon is in 1978 geboren in Nederland. Via het consulaat meldde Emsal zich in september 1970 in Nederland als gastarbeider. Hij vond werk bij het toenmalige bedrijf Moorman in Goor. Omdat het zolang duurde eer het stel een woning kreeg toegewezen, kon Reyhane pas in 1977 naar Nederland komen met de kinderen. In de tussentijd reisde Emsal om de twee jaar naar Turkije om zijn vrouw en kinderen te zien. “We kregen in 1977 een huis aan de Schaepmanstraat”, zegt Emsal. “Daar hebben we 30 jaar gewoond en nu wonen we ook alweer 12 jaar in de Lindelaan.” De familie heeft zich ondertussen flink uitgebreid: 13 kleinkinderen kwamen er en er zijn ook al 15 achterkleinkinderen en allen wonen ze in Nederland. Op de vraag of ze Turkije missen, reageren ze gelijkgestemd. “Nee, we vinden het heel erg fijn in Goor en zien Turkije meer als vakantieland.” 

Brief van koning en burgemeester

Trots laten ze de felicitatiebrieven zien van de koning en die van burgemeester Ellen Nauta. Ook waren ze zeer vereerd dat locoburgemeester Harry Scholten afgelopen zaterdag persoonlijk langs kwam om het paar te feliciteren met hun diamanten mijlpaal. Als Emsal en Reyhane wordt gevraagd hoe zij het al zolang volhouden met elkaar, antwoorden ze: “Lief zijn voor elkaar, geen ruzie maken en het altijd gezellig maken met familie.” Vanwege de afnemende gezondheid van Reyhane hebben ze hun huwelijksjubileum lekker thuis gevierd omringd door familie en vrienden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle