donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsGoor60-jarig bruidspaar Frans en Sieny ten Buuren-Huistede

60-jarig bruidspaar Frans en Sieny ten Buuren-Huistede

Goor – Bij de dansavond bij Assink in Hengevelde viel Frans (86) destijds als een blok voor Sieny (85). Maar Sieny had bedenktijd nodig. Vijf jaar verkering was er voor nodig om Sieny definitief over de streep te trekken en op een zonovergoten 29 september 1962 traden ze in het huwelijk. Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel is present om het stel te feliciteren namens de gemeente Hof van Twente. 

In hun prachtige huis aan de rand van Goor worden herinneringen opgehaald. Frans werkte, net als een groot deel van de familie, al vanaf zijn 15e jaar in de bouw. Zijn wens was om zijn eigen huis te bouwen. En hoewel ze allebei niet uit Goor komen, kwam daar wel als eerste een bouwkavel beschikbaar. En zo gingen de Hengeveldse Frans en de Zeldamse Sieny na hun trouwen in Goor wonen aan de Oude Haaksbergerstraat. Alhoewel beiden uit zeer grote gezinnen afkomstig, kregen Frans en Sieny twee kinderen, een zoon en een dochter. Ook zijn er inmiddels vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Hun zoon woont in Arnhem en hun dochter in Markelo. Maar Frans kan nog prima autorijden en ook voor een ritje naar Arnhem draait hij zijn hand niet om. Naast zijn werk in de bouw, was Frans was ook jaren begeleider bij vv Twenthe. Met soms wel 80 jongeren ging hij mee op kamp. “Een prachtige tijd was dat. Ik heb het 25 jaar gedaan”, zegt Frans.  

20 jaar vrijwilliger bij Stoevelaar en Zonnebloem

Door de intensieve arbeid in de bouw heeft Frans twee keer een heupoperatie moeten ondergaan. Daardoor was hij genoodzaakt na 33 jaar te stoppen met werken. Hij was toen nog geen 50 jaar. De rollen waren omgedraaid: Frans bleef thuis en Sieny werkte bij Couture Vera, waar ze 20 jaar lang haar dagen vulde met het afwerken, inpakken en versturen van trouwjurken. Naast haar werk was én is Sieny ook al jaren vrijwilliger bij De Stoevelaar en de Zonnebloem. Daarvoor is ze gehuldigd en ontving ze een speldje en een oorkonde voor 20 jaar trouwe dienst.

15 jaar geleden verhuisden ze naar de Slagdijk, aan de andere kant van het Twentse Haagje. Alles gelijkvloers, zodat Frans geen trappen meer op hoefde. Sieny en Frans zijn altijd enthousiaste vakantievierders geweest. Met het hele gezin gingen ze met de tent en later de caravan naar Duitsland en Zwitserland. Hun verste reis was naar Brazilië waar een broer van Frans woonde. Nu gaan ze nog graag met de bus op vakantie, zodat ze niet zelf meer hoeven te rijden. Na twee rommelige coronajaren hopen ze volgend jaar nog een keer naar Oostenrijk te kunnen gaan. 

Feestje bij de Bebseler

Frans en Sieny wonen heerlijk aan de Slagdijk en ze vinden het een fijne buurt. Op de dag voor hun 60-jarig jubileum maakten 17 buurtbewoners een prachtige boog met witte en roze bloemen. Daarna werd er uiteraard traditiegetrouw een borrel gedronken. Het grote feest vierden ze donderdag 29 september bij Café de Bebseler in Goor. De burgemeester neemt afscheid van het vrolijke stel en hoopt ze natuurlijk over vijf jaar weer te kunnen feliciteren, dan met hun briljanten jubileum.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle