donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBentelo60-jarig bruidspaar Hazelaar-Weideman

60-jarig bruidspaar Hazelaar-Weideman

Bentelo – Bennie Hazelaar wordt op 31 mei 91 jaar en samen met zijn bijna 10 jaar jongere Jansje zetten ze afgelopen dinsdag een diamanten kroon op hun huwelijk. 10 mei 1962 trad het stel in het huwelijk na een jaartje verkering. Maar liefst 60 jaar lief en leed delen ze al en het begon allemaal bij de Zon in Goor op de dansavond. Locoburgemeester Harry Scholten kwam het paar namens de gemeente de felicitaties overbrengen.

Samen met dochter Wilma en schoonzoon Martin wordt er koffie met taart gegeten en herinneringen opgehaald. Bennie woonde bijna heel zijn leven op de Twickelboerderij in Oele. Jansje komt uit Deldenerbroek en woonde in de buurt van het vroegere Restaurant ’t Schaafje aan de Almeloseweg. Na hun trouwen trok Jansje in bij Bennie op de boerderij in Oele. Bennie is 50 jaar eierboer geweest, met wel 5000 bruine kippen. Al gauw ging het gesprek over hoeveel eieren iedereen wel eens heeft gegeten, waarmee de locoburgemeester met stip op kop ging met 29 eieren. Ook de discussie of bruine of witte eieren lekkerder zijn, werd gevoerd. De bruine wonnen. 

Koersbal en ‘proatn, proatn, proatn’

Bennie en Jansje kregen twee kinderen, een zoon en een dochter, en inmiddels zijn er ook al vier kleinkinderen. Bennie en Jansje wonen niet meer op de boerderij in Oele maar in een gezellige seniorenwoning in Bentelo, die ruim uitzicht biedt over een groot grasveld en de aangrenzende wijk waar dochter Wilma woont. Af en toe komt de thuiszorg langs, maar verder zijn Bennie en Jansje nog goed bij de tijd en redden zich prima. Bennie ging vroeger graag toeren met zijn Yamaha motor, tegenwoordig doet hij dat met de scootmobiel. Bij WoZoCo Bentelo, waar hun woning deel van uitmaakt, worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd waar Bennie en Jansje graag aan deelnemen, zoals sjoelen, kaarten, koffiedrinken en koersbal (lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boule en wordt vooral binnen beoefend, red.). Op vrijdag zitten de meeste bewoners gezellig bij elkaar om te ‘kuieren’. “Een soort hangouderen”, zegt Martin. “En wat ze heel goed kunnen: proatn, proatn, proatn.” De ‘kuier’middag is ontstaan toen corona uitbrak en veel bewoners toch behoefte hadden aan contact, maar ook nu doen ze dat nog wekelijks. 

Het feest wordt later pas gevierd, want Bennie is nog herstellende van een longontsteking. En dan willen ze meteen zijn 90e verjaardag vieren, wat vorig jaar ook al niet kon door corona. Locoburgemeester Harry Scholten neemt ook afscheid en gaat er natuurlijk van uit het stel over vijf jaar weer te mogen feliciteren. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle