zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeLifestyle60-jarig bruidspaar Hilberink-Westerink

60-jarig bruidspaar Hilberink-Westerink

Goor – Burgemeester Ellen Nauta-Van Moorsel heeft op dinsdag 19 juli een bezoek gebracht aan het diamanten bruidspaar Frans en Diny Hilberink-Westerink om de felicitaties over te brengen namens de gemeente Hof van Twente. Twee grote cijfers prijkten bij hun voordeur omgeven door een kleurrijke ballonnenboog. Diny was best een beetje zenuwachtig dat de burgemeester zou komen, maar met burgemeester Nauta hoef je geen moment te vrezen dat er stiltes vallen. “Ze heeft er wel een uur gezeten en het was hartstikke gezellig”, vertelt Diny. 

Frans wordt 6 augustus 81 en Diny is in januari 82 geworden. Frans komt van oorsprong uit Nijverdal en Diny uit Wierden. Ze hebben elkaar in Wierden leren kennen bij een dansschool. “Was het liefde op het eerste gezicht”, wil Nauta weten. “Nee, het was geen liefde op het eerste gezicht. Ze hebben elkaar zelfs een keer laten staan’, vertelt dochter Irma met een glimlach. “Mijn moeder heeft mijn vader een keer laten staan en mijn vader nam revanche en liet mijn moeder ook een keer staan. Schijnbaar was dat toch een goede basis om het zolang met elkaar vol te houden.” Om reden van werk vertrok het stel vlak na hun trouwen naar de wijk De Whee in Goor, waar Frans in de textiel ging werken. Toen daar het werk afnam vervolgde hij zijn carrière in de bouw. Diny zorgde thuis voor het huishouden en hun drie dochters. Door een bedrijfsongeval in de bouw is Frans in 1978 afgekeurd. Los daarvan verkeert het stel vandaag de dag in redelijk goede gezondheid en helpen ze elkaar. Ze wonen nog steeds zelfstandig, inmiddels al 15 jaar, in een appartement op ‘t Gijmink en er komt geen thuiszorg aan te pas. 

Niet aan elkaar vastgegroeid

De familie is in de jaren uitgebreid met twee kleindochters en vier kleinzonen en het eerste achterkleinkind is op komst! Frans en Diny waren vroeger beide actief bij voetbalvereniging Twenthe. Frans als leider bij de jeugd en zowel Diny als Frans waren scheidsrechter. Nu vindt Frans het heerlijk om met zijn scootmobiel erop uit te gaan en Diny vergezelt hem dan op de fiets. “Mijn ouders doen echt alles samen”, vertelt Irma. “Het is een wonder dat ze niet aan elkaar vast zijn gegroeid. Ze gaan overal samen naar toe. Ook de boodschappen doen ze samen. Mijn moeder houdt van diamond painting, en als zij dan even geen zin meer heeft gaat mijn vader ermee verder.” Ook hebben ze jaren een stacaravan gehad in Lattrop, daar hebben ze altijd met veel plezier gestaan van mei tot oktober. In de maand april gingen ze altijd met de bus naar Benidorm. 

Met een zomp over de Regge

Frans woonde vroeger in Nijverdal aan de Regge. Het leek hem dan ook een geweldig leuk idee om met hun 60-jarige jubileum een tocht te maken met een zomp over de Regge. Nu eens geen corona die de festiviteiten dwarsboomde maar de extreme hitte. Er werd uitgeweken naar Eastern Plaza in Bentelo wat ook heel gezellig was. “Maar we gaan nog steeds varen hoor”, verzekert Frans. “Eind augustus gaan we weer een poging wagen!” De burgemeester neemt na een uur -zonder stiltes- afscheid van het stel en hoopt ze over vijf jaar uiteraard weer te mogen bezoeken!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws