woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsDelden60-jarig bruidspaar Hub en Greta van Ool-Keizer

60-jarig bruidspaar Hub en Greta van Ool-Keizer

Delden – In juli 1961 reed Hub, gezagvoerder bij de KLM, in zijn ‘Snoek’, een Citroën DS, naar Schiphol, voor een vlucht naar Anchorage. In Heemstede, op de Heemsteedse Dreef zag hij een prachtige vrouw oversteken in KLM kleding. Zijn vermoeden werd bevestigd dat zij waarschijnlijk naar de bushalte ging, waar KLM personeel werd opgehaald. Hij stopte bij de bushalte en vroeg aan Greta of ze met hem mee wilde rijden naar Schiphol in plaats van met de bus. Greta had aanvankelijk een gezond wantrouwen maar toen Hub bewijs kon leveren dat hij inderdaad piloot was bij de KLM, stapte ze in. De rit van nog geen 20 minuten naar Schiphol was voldoende voor zowel Hub als Greta om smoorverliefd te worden. En die liefde is nog steeds voelbaar tussen de twee. 

In Amsterdam, op de eerste date in juli 1961

Zodra Hub weer terug was van Anchorage, zouden ze afspreken in Amsterdam. Hub had een tafeltje in Café Restaurant Lido gereserveerd, in die tijd een peperdure gelegenheid. “Hartstikke zonde”, vertelt Greta lachend, “want ik was zo verliefd, ik kreeg geen hap door mijn keel.” De liefde was wederzijds en binnen een half jaar gaven ze elkaar het ja-woord, op 10 januari 1962 voor de wet en op 17 februari voor de katholieke kerk. De huwelijksreis ging naar Rome. “Daar zou ik nou zo graag weer naartoe gaan”, zegt Greta (80). “Vanmorgen vroeg Hub me voor de tweede keer ten huwelijk, dus dan zou een tweede huwelijksreis er ook bij horen.” Door de coronabeperkingen vindt het fysiek fitte en mentaal ijzersterke stel het nu niet fijn om te reizen, maar wat in het vat zit… 

Machu Picchu

Hub, nu 91, heeft zo’n beetje alle toestellen gevlogen bij de KLM, van een DC3 tot de Boeing 747 en heeft ook bijna alle leden van het Koninklijk Huis aan boord gehad. Toen hij op 56-jarige leeftijd met pensioen mocht, vond hij dat buitengewoon spijtig. Hub: “Dat is toch raar, ik was op de kracht van mijn leven, iemand met heel veel ervaring en dan moet je stoppen.” 

Greta en Hub kregen vijf kinderen, drie dochters en twee zoons en ondertussen zijn er ook al zeven kleinkinderen. Greta moest stoppen met werken bij de KLM toen ze zwanger was. “Zo ging dat vroeger”, vertelt Greta. “Parttime werken was in die tijd niet toegestaan.” Omdat Hub bij de KLM werkte, vlogen ze met alle kinderen de hele wereld over. Bijna alle landen hebben ze gezien. Op de vraag waar ze nog heel graag eens naar toe zouden gaan, zeggen ze beiden: “Alaska! Die echte ongerepte natuur, dat zie je bijna nergens meer.” Maar dan roept Greta: “En Machu Picchu, een ruïnestad van de Inca’s in Peru! Daar zijn we nog nooit geweest, dat zou ik toch zo graag nog willen zien.” 

Tegeltjeswijsheid

Greta en Hub woonden 15 jaar in Heemstede, 29 jaar in Driebergen en in april van dit jaar alweer 25 jaar in Delden. Hub is in Limburg geboren en Greta in Denekamp. De keuze voor Delden had te maken met familie van Greta die in Twente woonde. “Ik ken een tegeltjeswijsheid”, zegt Hub. “Die luidt: Ik ben de baas maar de vrouw krijgt altijd haar zin!”, verklarend waarom het Twente werd en niet Limburg. “Een feest kan nu helaas niet, maar zodra het kan, gaan we het alsnog vieren, een feest voor de familie en een voor de buurt!”, verzekert het diamanten paar. Nog tips voor stellen om het zo lang vol te houden met elkaar? Hub: “Lief zijn voor elkaar, luisteren en elkaars tekortkomingen accepteren en iemand niet proberen te veranderen.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle