zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuws60-jarig bruidspaar Piet en Vera Straathof

60-jarig bruidspaar Piet en Vera Straathof

Delden – Als je ze goed aankijkt, denk je…hoe jong zijn die wel niet getrouwd!?
Realiteit is dat Piet 81 jaar is en Vera 80, maar dat zou je ze totaal niet geven. Piet en Vera komen allebei uit Den Haag en kwamen pas met hun pensioen in Delden wonen. “Dat is eigenlijk de schuld van onze zoon, want die kwam zijn huidige vrouw tegen op een boottocht van de Zonnebloem, en verhuisde toen van Den Haag naar het oosten”, vertelt Vera lachend.
 

Dat je je afkomst niet kunt verloochenen blijkt wel zodra burgemeester Ellen Nauta -zelf ook afkomstig uit Den Haag- haar intrede doet om het stel namens gemeente Hof van Twente te feliciteren. “Hoor ik daar nou een Haagse tongval?”, vraagt ze. De verhalen over Den Haag barsten los. Piet was ooit postbode in Den Haag, dus hij vermoedt dat hij ooit wel post zal hebben bezorgd bij de burgemeester. Piet en Vera leerden elkaar kennen bij een snackbar en waren ook collega’s bij de post. Eerst was het nog vriendschap, maar toen Piet Vera een keer in de trein zag zitten, zwaaide hij opzichtig naar haar en Vera zwaaide terug. Althans, dat dacht Piet, want het was Vera helemaal niet, het was haar zus. Toen besloot hij er toch werk van te maken en schreef een brief naar Vera, om haar mee uit te vragen. Een schot in de roos, want het sportieve stel was woensdag 7 juli 60 jaar getrouwd. 

Wat een knap stel

De verkeringstijd duurde anderhalf jaar eer het stel elkaar op 7 juli 1961 in Den Haag het ja-woord gaf, Vera in een zelfgemaakte trouwjurk! “Wat een knap stel”, zegt Nauta, als ze het trouwboekje uit 1961 bekijkt. Ze kregen drie kinderen, twee zoons en een dochter, en inmiddels ook al drie kleinkinderen. De buitengewoon sportieve familie was met name zeer bedreven in handbal, maar ook fietsen deden ze erg graag. Ze hadden nooit een auto dus alles werd op de fiets gedaan. Ze fietsten met het hele gezin naar de camping op de Holterberg, naar Nijmegen, naar Den Helder, en soms ook hele stukken met oma achterop die vroeger vaak met het gezin mee ging op vakantie. Pas toen het stel 20 jaar geleden naar Delden verhuisde, haalden ze allebei hun rijbewijs. Dat fanatieke sporten is er nu wel een beetje af, maar het stel is wel regelmatig op de jeu de boules baan te vinden. “Konden jullie snel je draai vinden in Delden?”, vraagt Ellen Nauta. “Meteen”, vertelt Piet, die het fijn vindt om met echt iedereen een praatje te maken. “Delden is een prachtige stad en we wonen heel prettig op de Visscherij. Er zijn veel kinderen en het is altijd gezellig op het pleintje. Zij hebben ook onze tuin zo mooi versierd!” Afgelopen donderdag 8 juli vierde het stel er met de buurt hun jubileum in de vorm van een borrel en afgelopen zaterdag werd het nog eens gevierd met de familie bij Restaurant Het Witte Paard. Een buitengewoon gezellig, lief, hartelijk en monter paar, die over vijf jaar zeker weer een feestje te vieren hebben! 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle