dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDelden60-jarig bruidspaar Satink-Oude Lenferink

60-jarig bruidspaar Satink-Oude Lenferink

Delden – Johan (84) en Annie (85) Satink hebben een bijzondere binding met Delden. Op Koninginnedag, 30 april 1958, leerden zij elkaar daar namelijk kennen tijdens de dansavond bij de Weijenborg. Dat was best bijzonder, want
Annie komt van oorsprong uit Weerselo en Johan uit Ambt Delden. Cupido had raak geschoten, want op woensdag 15 februari 1963 gaven zij elkaar het jawoord voor de wet in Hengelo, gevolgd door de kerkelijke inzegening een week later op donderdag 23 februari, eveneens in Hengelo. 

Locoburgemeester Harry Scholten bezocht het diamanten stel afgelopen woensdag op hun 60e huwelijksdag in hun appartement in de Stadshagen om de felicitaties over te brengen namens de gemeente. “Was het op jullie trouwdag ook zulk stralend weer als vandaag?”, vraagt hij. “O nee”, antwoordt Johan, “in 1963 was de barre winter. Overdag was het  -18 graden en we moesten eerst sneeuw ruimen.” Johan en Annie betrokken een woning in Bentelo aan de Berkenstraat, later de Morsmanstraat. Johan was ambulant kelner bij bekende horecazaken in de regio, waaronder het Wapen van Beckum, Annink-Pot, Spoolder en de Zwaan. Annie was werkzaam in de confectie en werkte later veel en vaak samen met
Johan bij Annink-Pot. 

Annie en Johan kwamen allebei uit grote gezinnen met 10 kinderen. Spijtig genoeg kregen ze zelf geen kinderen. 

Scootmobielclub Delden

Na 39 jaar lieten ze Bentelo achter zich en verhuisden ze naar een nieuw appartement in de Stadshagen in Delden waar ze alweer 13 jaar met veel plezier wonen. Niet alleen omdat ze elkaar daar hebben ontmoet. “Delden heeft een veelzijdig aanbod qua winkels en alles is te voet te bereiken”, zegt Annie. “En natuurlijk hebben we er goede herinneringen aan.”
Johan Satink is in Delden een bekend gezicht omdat hij de organisator is van de uitstapjes van de Scootmobielclub Delden. “In Goor was een scootmobielclub en ik dacht, dat moet in Delden ook kunnen. Dat klopte en we bestaan alweer 10 jaar. We zijn nu twee keer een weekend weggeweest met de club. Ik stippel de routes uit waar we kunnen slapen, eten en pauzeren. Dat luistert heel nauw want de actieradius van een scootmobiel is ongeveer 30 kilometer.” Annie gaat graag mee met deze uitstapjes en helpt Johan met de organisatie. Dit jaar gaan ze ook weer op pad en zal de route hen naar Hellendoorn leiden. 

Gewoon door doen

Hun gezondheid is gezien hun respectabele leeftijd goed te noemen. Johan rijdt nog auto en ze wonen en leven volledig zelfstandig. In het gezellige Noaberhoes van vv Rood Zwart mogen graag een kaartje leggen. Jokeren en kruisjassen is favoriet. Tips voor een lang gelukkig leven kunnen Johan en Annie eigenlijk zo niet noemen. “Gewoon door doen”, zegt Annie. Johan knikt instemmend. “In dat geval”, besluit Harry Scholten, “zie ik jullie over vijf jaar weer bij jullie briljanten jubileum!” 

Het feest vieren ze op de dag van het kerkelijk huwelijk. 60 jaar geleden bij Groothuis in Hengelo, dit jaar bij De Sevenster in Delden. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle