dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNieuws60-jarig bruidspaar Valk

60-jarig bruidspaar Valk

Delden – Ad en Els Valk, beiden geboren in 1938, waren op maandag 22 november 2021 60 jaar getrouwd. De feestdag is voor hun echter pas op 28 december, de dag dat hun huwelijk werd ingezegend in de katholieke kerk. Maar nu er vanaf alle kanten bloemstukken en een brief van de Koning zijn komen, de kinderen de boel hebben versierd en locoburgemeester Harry Scholten een bezoek bracht, en het ook nog eens prachtig weer is, vinden Ad en Els het eigenlijk best een feestelijke dag. 

Ad en Els komen van oorsprong uit het westen des lands. Omdat je vroeger een huurhuis kreeg bij je baan en Ad als docent Frans had gesolliciteerd bij het vroegere ULO en later MAVO Raesfelt, verkasten ze in december 1968 naar Delden en in datzelfde huis wonen ze nu nog. Vanaf dag één voelden ze zich thuis in Twente. Het derde kindje was in oktober 1968 geboren. Twee dochters hadden ze al. Inmiddels is de familie uitgebreid met acht kleinkinderen. Helaas wonen ze geen van allen om de hoek, maar Ad en Els zijn nog lang niet hulpbehoevend. Sterker nog…. ze staan volop in het leven, verzetten vroeger maar ook nu nog bergen vrijwilligerswerk en anders rijdt Ad zelf wel naar zijn (klein)kinderen toe. Het zowel fysiek als geestelijk topfitte stel heeft zelden stilgezeten, zoveel komt wel naar voren na een kopje koffie of twee verder. Er wordt volop gesproken over het belang van taal, niet alleen Frans maar ook Twents passeert de revue, en er komt taart op tafel. 

Het 50-jarige huwelijk werd 10 jaar geleden in Zenderen met een huifkartocht gevierd en bij ’t Hoogspel hielden ze hun (beider) 80-jarige verjaardag, toen de familie een -hoe toepasselijk- heuse Valkenier had laten komen. Het diamanten feest wordt ergens in de zomer gevierd, want nu met de constant wijzigende coronamaatregelen is er geen plannen aan. Natuurlijk wordt de vraag gesteld wat Els vanmorgen van haar man cadeau heeft gekregen. Daarop zegt zij: “Hij is mijn cadeau.” Als daar geen briljanten gevolg op komt…

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle