donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportBrons voor Nederlandse junioren rolstoeltennis

Brons voor Nederlandse junioren rolstoeltennis

Goor – Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte, die recentelijk gevraagd was uit te komen voor Nederland bij de World Team Cup in Sardinië, heeft zijn aandeel met verve geleverd. Het Nederlandse team keerde terug met een bronzen medaille. 

Landen spelen in de World Team Cup drie wedstrijden tegen elkaar, twee enkels en een dubbelspel. Daarmee wordt de stand 3-0, 0-3 of 2-1 of 1-2. 

Maarten (links op de foto): “Ik ben net thuis vanuit Sardinie waar we met ons junior rolstoelteam brons hebben gewonnen bij de World Team Cup!” Een hele puike prestatie. Ze waren tweede in de poule geworden waardoor ze de kruisfinale tegen Japan moesten spelen. Ze hebben met 1-2 verloren van de uiteindelijke toernooiwinnaars. 

Afgelopen zondag, op Maarten’s 18e verjaardag, speelden ze om de 3e plek tegen Brazilië. Maarten won zijn enkel met 6-0 en 6-1, zijn teamgenoot Lizzy de Greef had haar enkelspel daarvoor ook al gewonnen waardoor ze op een 2-0 voorsprong kwamen te staan tegen Brazilië. Hierbij werd er geen dubbel meer gespeeld omdat de winnaar al beslist was. Een prestatie van formaat! 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws