donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeLifestyle65-jarig jubileum Accordeonvereniging De Optimisten uit Delden

65-jarig jubileum Accordeonvereniging De Optimisten uit Delden

Delden – De Accordeonvereniging de Optimisten werd opgericht op vrijdag 19 augustus 1955 dus het 65-jarig jubileum was 19 augustus 2020 al een feit, ware het niet dat er toen vanwege corona geen mogelijkheden waren om dit uitgebreid te vieren. Maar de Optimisten zouden De Optimisten niet zijn als ze dit jubileum ongemerkt voorbij zouden laten gaan. Dinsdag 8 maart 2022 werd het alsnog gevierd bij Hotel Restaurant Het Witte Paard met een gezellig diner en werd er tevens aandacht besteed aan het  afscheid van het dirigentschap Ger Akkerman.

Even een stukje historie: in 1955 bij de oprichting telde de vereniging acht leden. Drie weken later waren het er al 15. Met deze 15 mensen werd voor het eerst een concert gegeven in het toenmalige ziekenhuis te Delden. Initiatiefnemer en dirigent voor de oprichting was de heer B. Keizer, bijgestaan door het dagelijks bestuur. Vanaf het begin zijn er veel concerten gegeven in bejaardenhuizen en elk jaar was er een concert bij het toenmalige hotel Rupert in Delden. Onder leiding van de heer Keizer is vaak meegedaan aan concoursen en zo promoveerde De Optimisten op 8 december 1972 van de vierde naar de derde klasse, met de stukken ‘La festa Splendora’ en delen uit de ‘Riedenburger Spielmusik’ deel 5 nr. 1, 4, 7 en 9, allebei van Joh. W. Kok. De heer M. Hylkema uitte als voorzitter van de landelijke bond van accordeonverenigingen zijn bewondering voor de prestaties van de vereniging en de kennis van de dirigent.

Titanic de musical

Inmiddels is de vereniging vele jubilea  en dirigenten verder. Ger bleef echter gedurende lange periode zijn dirigentschap bij het B orkest en Amusementsorkest trouw. Dit deed Ger met veel plezier en toewijding en hiervoor zijn wij hem heel dankbaar. Ger zorgde er altijd voor dat iedereen op niveau mee kon spelen en heeft vele uren allerlei muziekstukken aangepast. Vanaf 2017 nam  Froukje het A-Orkest onder haar hoede en bleef Ger Akkerman het B- en Amusementsorkest Leiden. Ger gaat nu stoppen als dirigent en Froukje Klinge neemt het dirigentstokje over. Als verrassing schoof Coby zijn vrouw aan bij het heerlijk etentje bij het Witte Paard  om zo het afscheid van Ger als dirigent extra bijzonder te maken. Ger blijft het orkest nog wel muzikaal ondersteunen en hopelijk zal hij volgend jaar zijn 60-jarig lidmaatschap kunnen vieren. Eind april van dit jaar gaat het hele gezelschap ter ere van het jubileum van de vereniging naar de musical De Titanic.

Coby en Ger Akkerman

Meespelen?

Accordeonvereniging De Optimisten repeteert elke dinsdag. Kom gerust langs om te luisteren of mee te spelen. Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom! Muziekgebouw ‘In Vriendschap’ De Mors 1 in Delden of kijk op www.de-optimisten.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws