maandag, 30 januari 2023
spot_img
HomeLifestyle60-jarig bruidspaar Truus en Frans Eijsink-Botterhuis

60-jarig bruidspaar Truus en Frans Eijsink-Botterhuis

Hengevelde – Truus (83) en Frans (90) leerden elkaar in 1957 kennen bij de dansvond in zalencentrum Veehof, nu beter bekend als Hotel Hof van Twente. Truus weet het nog precies: “We kenden elkaar al een beetje maar op zondag 24 november bracht hij mij na de dansavond voor het eerst naar huis en vanaf toen was het officieel aan.” Vier jaar hadden ze verkering en op 10 november 1961 gaven ze elkaar voor de wet en 28 november 1961 voor de kerk het ja-woord.

Zowel Truus als Frans hebben qua arbeidsverleden een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Truus, geboren in de gemeente Haaksbergen, voltooide de basisschool in St. Isidorushoeve en twee jaar huishoudschool in Haaksbergen. Ze werkt al sinds haar 14/15e jaar ‘in betrekking’, wat vandaag de dag te vergelijken is met thuiszorg. Eén zondag in de twee weken werkte ze bij Cafetaria Hemmelder in Delden. Eenmaal getrouwd, betrokken ze de eerste nieuwbouwwoning in de Nieuwstraat in Hengevelde en daar wonen ze nu nog. Ze kregen drie kinderen; twee dochters en een zoon. Toen de kinderen naar school gingen, heeft Truus nog 10 jaar in de thuiszorg gewerkt. 

Fanatieke vrijwilligers op vele fronten

Frans, afkomstig uit ‘Bekkedam’ in Diepenheim, werkte 37 jaar lang als chauffeur voor een veevoederbedrijf en leverde voer en boodschappen af bij de boer. Door het zware werk liep hij een breuk op aan zijn ruggenwervels waardoor hij afgekeurd werd en gedwongen drie jaar eerder dan gepland met pensioen ging. Maar stilzitten komt in het woordenboek van de Eijsinkjes niet voor. Als vrijwilligers zijn ze nog steeds op uiteenlopende fronten actief. Truus is nog altijd betrokken bij het secretariaat van de parochie en regelt zo’n beetje alles in de kerk bij een overlijden. Frans was actief als sporter en vrijwilliger bij de voetbal- en tennisclub. Hij heeft zelfs nog door getennist tot zijn 75e! Hoewel Truus naast al haar vrijwilligerstaken ook nog graag mag lezen, vulde Frans die uurtjes vroeger graag met sporten en vandaag de dag met puzzelen en klussen, voor zover zijn rug het toelaat. Ook vakantie vierde het stel regelmatig; met de kinderen met de tent kamperen in Frankrijk en Duitsland en later met zijn tweeën gingen ze er graag op uit met de caravan. Een slank postuur, een hoge mate van mobiliteit en een vlijmscherpe geest zijn hen beide ten deel gevallen waardoor ze nog veel kunnen ondernemen. 

Prima chauffeurs

Locoburgemeester Harry Scholten, zelf ook woonachtig in Hengevelde, die het paar namens de gemeente Hof van Twente kwam feliciteren, tikte op ontspannen wijze een taartje en een kopje koffie weg. “Iedereen in het dorp kent elkaar, dus het is heel gemoedelijk”, vertelt Truus. Kinderen en kleinkinderen zijn niet op bezoek. “Nee”, zegt Truus, “het enige wat voor ons telt, is de huwelijkse inzegening in de kerk, dus vieren doen we het altijd op de 28e. Alhoewel de brief van de Koning en de aandacht van de gemeente wel erg indrukwekkend was. “Onze kinderen zeiden al, sta je bij Willem in het adressenbestand of zo.” De drie kinderen en vijf kleinkinderen zullen allemaal op het feest aanwezig zijn, maar zowel Truus als Frans zijn nog prima chauffeurs en hun kinderen en wonend in Haaksbergen, Lent en Nijmegen bezoeken ze gewoon zelf met de auto. Frans: “En als we een feestje hebben, is de afspraak: ik rijd heen en Truus rijdt terug”, vertelt Frans met een glimlach. En wat voor cadeau had Frans aan Truus gegeven? “Dat is nog geheim want dat krijgt ze ook pas op 28 november”, sluit Frans af. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws