dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeSportAanpassing governance structuur Heracles Almelo

Aanpassing governance structuur Heracles Almelo

voltooid na installatie Adviesraad

Almelo – De Adviesraad van Heracles Almelo is officieel geïnstalleerd. Hiermee is de in de zomer aangekondigde aanpassing van de governance structuur van Heracles Almelo voltooid. In BusinessClub Almelounge op Erve Asito werden de leden van de Adviesraad maandagavond feestelijk voorgesteld aan genodigden.

De Adviesraad bestaat uit zeven leden met vertegenwoordigingen vanuit de supporters, sponsoren en medewerkers van Heracles Almelo. Bob van Driel, Richard Nijkamp en Alexander Meijerink zijn de afgevaardigden vanuit de supporters. Gijs Westerbeek (Adwise), Magda Evers (Marquette Beheer) en Niels Mulder (Nielz Restaurant & Café) vertegenwoordigen de sponsoren en René Kolmschot neemt plaats in de Adviesraad namens de medewerkers van Heracles Almelo.

“Met de samenstelling van de Adviesraad hebben we de herinrichting van onze governance structuur compleet. Hiermee hebben we wederom een goede stap gezet richting een betere en duurzame organisatie van Heracles Almelo”, zegt Hans Morsink. “We hebben een goede vertegenwoordiging in de Adviesraad en dat gaat enorm bijdragen aan de groei en stabiliteit van onze club.” 

Nieuwe governance structuur

Op 18 mei jl. is door Heracles Almelo aangekondigd met vertegenwoordigers van supporters, sponsoren, staf en andere belanghebbenden te werken aan een betere, duurzame organisatie van de club. Er zijn in de daaropvolgende maanden vier werkgroepen geformeerd met vertegenwoordigers van de supportersverenigingen, sponsoren, medewerkers, oud-spelers, (oud-)bestuurders, vrijwilligers, de burgemeester van Almelo en de directie van Heracles Almelo, aangevuld met externe experts. Deze werkgroepen hebben zich beziggehouden met vier thema’s: cultuur, structuur, voetbal en financiën.

Naar aanleiding van de conclusies van de werkgroep ‘Structuur’ is er een nieuwe governance structuur ingericht. Uitgangspunt bij het inrichten van de structuur van Heracles Almelo zijn de vier principes die ontleend zijn aan de Code Goed Sportbestuur van het NOC*NSF: verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie. Hierop is in de eerste plaats een voorzitter voor het stichtingsbestuur, dat fungeert als toezichthouder, gevonden in de persoon van Hans Morsink. Daaropvolgend heeft de club vormgegeven aan de Raad van Toezicht. Deze bestaat nu uit vijf leden: Hans Morsink, Jeffrey Hinnen, Marnix Smit, Robert Kroon en Niek Gloudemans.

Na het completeren van de Raad van Toezicht heeft de club invulling gegeven aan de Adviesraad. De Adviesraad bestaat uit vertegenwoordigers uit de supporters, supporters en personeel. Met de officiële installatie op maandag 27 februari jl. is de Adviesraad per heden operationeel.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws