zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeZorgActiviteitenboerderij Erve Tankink voor jong en oud

Activiteitenboerderij Erve Tankink voor jong en oud

Ambt Delden – Tot voor kort kon alleen de jeugd van 5 tot 18 jaar bij de activiteitenboerderij terecht maar Erve Tankink is flink uitgebreid. Afgelopen vrijdag 3 september was om 15.00 uur de officiële opening waarbij niemand minder dan de Graaf en Gravin van Kasteel Weldam het lintje naar de Schöppe kwamen doorknippen. 

Al generaties lang fungeert Erve Tankink als melkveebedrijf met ongeveer 80 koeien. De huidige generatie Ten Duis, Rosalien en Engelbert, zijn samen met hun zoon Ivo (26) in 2001, naast het boerenbedrijf, gestart met de activiteitenboerderij, waarbij ook kleinvee gehouden wordt. In 2010 volgde de uitbereiding van het tweede huis voor de jeugd van 5 tot 18 jaar en sinds 3 september jl. zijn ze gestart met een dagbesteding voor volwassenen vanaf 18 jaar in De Schöppe. 

De familie wordt door vakkrachten en vrijwilligers ondersteund en allen doen ze het werk met veel liefde en plezier. De dagbesteding op Activiteitenboerderij Erve Tankink kenmerkt zich door een sterk onderscheidend vermogen middels te werken met kleine groepen, hoge begeleidingsintensiteit en persoonlijke aandacht. De begeleiding werkt samen met de jeugd aan vastgelegde doelen, waarbij ouders/verzorgers nauw betrokken zijn. De jongere jeugd kan uit tal van speelgoed kiezen en buiten in de ruime speeltuin plezier beleven aan de trampolines en speeltoestellen. Iedereen mag meehelpen op het boerenbedrijf. De vergoeding kan geregeld worden via een indicatie van de gemeente, bijvoorbeeld zorg in Natura [ZIN] of een PGB. Afhankelijk van de afgegeven indicatie kan de deelnemer een of meerdere dagdelen per week komen. 

Logeeropvang en dagbesteding jeugd

De logeeropvang bestaat uit maximaal acht logeés in huis met ieder een eigen kamer. In de avond wordt de jeugd vanuit een vaste routine ondersteund. Als er ’s nachts wat nodig is, kunnen de kinderen terecht bij de moeder des huizes. ’s Ochtends mogen de kinderen vanaf 7.30 uur naar beneden of worden ze opgehaald waarna de dag kan beginnen. Afhankelijk van de afgegeven indicatie kan de deelnemer een of meerdere nachten per week komen. De logeeropvang is tijdens de vakantie zeven dagen per week beschikbaar, buiten de vakanties drie dagen per week. Kinderen kunnen aankomen vanaf 18.00 uur [na het eten] en om 10.00 uur opgehaald worden. Liever langer blijven? Dan is het verstandig om een of meerdere dagdelen dagbesteding aan te vragen bij de indicatiestelling.

Dagbesteding 18+

Na de opening op 3 september 2021 is De Schöppe startklaar voor dagbesteding. De dagbesteding is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Deelnemers kunnen er een of meerdere dagdelen per dag of week terecht. De Schöppe is speciaal voor de 18+ doelgroep verbouwd en ingericht. Het aanbod richt zich op het verwerken van streekproducten uit eigen tuin. Ook het creatief verpakken van gemaakte producten en het dagelijks onderhouden van het groen hoort bij het werk op deze boerderij. Daarnaast is er een ruim aanbod van creatieve en culinaire activiteiten zoals het maken van schilderijen of het bakken van taarten en cakes. Ook worden creatieve activiteiten zoals het ontwerpen en maken van houten puzzels aangeboden of wordt het fruit verwerkt tot verkoopbare producten. De door de deelnemers vers gemaakte en verpakte producten zoals jam, taart en ijs worden verkocht in het Rustpunt, waar een sfeervolle winkelkast is ingericht. Zelfs in de winter worden deze activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld met ingevroren fruit waardoor het hele jaar door de producten uit eigen tuin verwerkt worden. 

Toeristisch Rustpunt

U vindt hier een goede koffieautomaat met ruime keuze aan verschillende soorten dranken waaronder verschillende soorten Beukenhorst koffie, chocolademelk en thee. Er zijn kleine en luxe versnaperingen verkrijgbaar, maar ook streekproducten uit eigen tuin. Onder de prachtige hooiberg kunt u in de schaduw heerlijk genieten van het uitzicht van de tuin. De foto’s geven een indruk van de heerlijke rustige stek. Ook toiletten zijn uiteraard aanwezig. Nieuwsgierig geworden wat Erve Tankink voor u kan beteken? Kijk dan op www.ervetankink.nl of mail naar info@ervetankink.nl of bel 06-81850510. Erve Tankink, Tankinksweg 12 in Ambt Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Zorg

Laatste Nieuws