vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeNieuwsAd Bergwerffprijs voor jonge slager Niels Visschedijk

Ad Bergwerffprijs voor jonge slager Niels Visschedijk

Delden – Bij de jeugdcategorie voor slagers tot 26 jaar heeft Niels Visschedijk de zogenoemde Ad Bergwerffprijs gewonnen voor zijn innovatieve Hy-dro worst. Niels is de zoon van Jan Visschedijk, van de gelijknamige slagerij in Delden. De worst is een hybride product, een combinatie van varkensvlees en oesterzwammen. 

Niels nam de prijs in ontvangst van de naamgever, oud KNS-voorzitter Ad Bergwerff. De vernoeming is tot stand gekomen omdat Bergwerff zich tijdens zijn voorzitterschap altijd heeft ingezet voor behoud van het ambacht en het enthousiasmeren van jongeren voor het slagersvak. Niels zei na afloop: “Ik vond het enorm leuk om dit product te bedenken en ontwikkelen en ben enorm blij met deze prijs.” Vernieuwingen in de slagersbranche worden aangewakkerd door vakwedstrijden. Dit jaar is er na vier jaar een doorstart gekomen van de wedstrijd om de Gouden Slagersring. Deze unieke wedstrijd bestaat al sinds 1953. Ambachtelijke slagers presenteren in deze wedstrijd hun innovatieve producten aan een deskundige jury, waarna de winnaar van de Gouden Slagersring wordt uitgeroepen. Productinzendingen bij de Gouden Slagersring moeten nieuw en innovatief zijn en uit minimaal 30% vlees bestaan. 

Hy-dro: Hybride droge worst

Op de vraag of we de worst al kunnen proeven zegt Niels: “Hij is sinds  vorige week donderdag al te koop bij ons. Hy-dro staat voor hybride droge worst. Het is dus een authentiek slagersproduct in een nieuw en bewust jasje. De oesterzwammen zijn duurzaam en geven ook een lekkere paddenstoelsmaak mee. Ook zit er gefermenteerde knoflook in wat gezondheidsvoordelen heeft (veel antioxidanten dus goed tegen hart- en vaatziekten) en een van mijn favoriete kruiden, namelijk tijm. Dit alles maakt het een heerlijke en innovatieve worst voor iedereen en door al deze punten echt een product voor de toekomst.” Deze winnende worst proef en koop je bij Slagerij Jan Visschedijk aan de Kortestraat 19 in Delden.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle