donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurAfgelasting bevrijdingsactiviteiten 2021 Diepenheim

Afgelasting bevrijdingsactiviteiten 2021 Diepenheim

Diepenheim – Het Bevrijdingsactiviteiten Comité Diepenheim heeft in verband met de nog niet ten einde zijnde Coronapandemie wederom moeten besluiten om dit jaar de activiteiten rondom de viering van onze Bevrijding niet door te laten gaan. Het lag in de bedoeling om de uitgestelde viering van 75 jaar bevrijding dit jaar te koppelen aan 76 jaar bevrijding. Maar omdat het virus in de bevrijdingsmaand mei nog niet bedwongen zal zijn en daardoor grootschalige evenementen waarschijnlijk nog verboden zullen gaan worden, is dit besluit genomen.

Op het programma van 5 mei stond de zogenaamde Bevrijdingsestafette naar en van Wageningen. Circa 50 lopers en 10 fietsers zouden in de nacht en vroege ochtend van 5 mei in estafettevorm het bevrijdingsvuur gaan ophalen om in Diepenheim bij Herberg de Pol het bevrijdingsvuur te ontsteken. Daarbij waren een aantal randactiviteiten gepland, zoals een groot openlucht ontbijt voor alle Diepenheimers met optredens en medewerking van een aantal Diepenheimse verenigingen. Bij deze activiteiten waren o.a. Old Deep’n, Vrouwen van Nu, OBS Stedeke, Zanggroep de Troubadours, de Stedeker Daansers, Jongerenvereniging Nooitgedacht, Toneelvereniging Ons Genoegen, de Verkeersregelaars, de Kerkelijke gemeente en de Harmonie betrokken.

Het Bevrijdingsconcert van de Harmonie op 1 april 2020 ging vorig jaar niet door en werd uitgesteld tot in 2021. Ook dat zal dit jaar helaas niet door kunnen gaan. 

Het Comité vindt het niet zinvol om de activiteiten opnieuw een jaar uit te stellen naar 2022. Er is unaniem besloten om te wachten tot het volgende lustrum in 2025 als de Bevrijding van 80 jaar geleden kan worden gevierd. Een mooi moment om uit te gaan pakken met o.a. weer de Bevrijdingsloop naar en vanuit Wageningen en andere leuke activiteiten in het kader van de Bevrijding. De betrokken verenigingen, hardlopers en hun begeleiders zijn op de hoogte gebracht van dit besluit.

Het Comité wil alle personen/verenigingen langs deze weg bedanken voor hun inzet en medewerking tot nu toe! Hopelijk tot over ruim 3 jaar als de voorbereidingen in het kader van 80 jaar Bevrijding in 2025 opgestart kunnen worden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws