woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsAfscheid wethouder Pieter van Zwanenburg

Afscheid wethouder Pieter van Zwanenburg

Hof van Twente – Wethouder Pieter van Zwanenburg had al besloten na de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet terug keren in de gemeentelijke politiek. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een jongere generatie het stokje overneemt”, zo meldde de wethouder in december vorig jaar. In totaal duurde zijn politieke loopbaan 28 jaar bij de gemeente Hof van Twente. 

In 1994 begon hij als raadslid en fractievoorzitter voor het CDA en hij sluit nu af met drie termijnen van vier jaar wethouderschap. Afgelopen vrijdag 3 juni gaf hij een receptie in het gemeentehuis in Goor om afscheid te nemen van de vele mensen waar hij mee te maken heeft gehad in zijn functie als wethouder. Van Zwanenburg (63) zat namens het CDA in het college, met in portefeuille onder andere het Sociaal Domein. 

Van Zwanenburg denkt nog lang niet aan stoppen en vervolgt zijn carrière bij de politie, ook zijn werkgever van voor de politiek. “Ik ben heel dankbaar voor de goede samenwerking met alle betrokken organisaties, de gemeenteraad en mijn gemeentelijke collega’s en ik zal me altijd blijven inzetten voor de samenleving. Want daar ligt mijn hart”, aldus de ex wethouder. Mensen kwamen afgelopen vrijdag in groten getale naar het gemeentehuis om afscheid te nemen van de sympathieke wethouder. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle