maandag, 21 juni 2021
Advertentiespot_img
HomeNieuwsDeldenAlco van Berkel, eigenaar Carelshaven, Gastheer van het Jaar

Alco van Berkel, eigenaar Carelshaven, Gastheer van het Jaar

Delden – Vorige week dinsdag werd Alco van Berkel, eigenaar en gastheer van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven, verrast met de award voor Gastheer van het Jaar 2021. Marko Karelse, voorzitter van JRE Nederland, reikte deze award afgelopen dinsdag al aan hem uit. Van Berkel, die in de veronderstelling was dat hij een filmpje moest opnemen voor social media, was overdonderd door deze bijzondere erkenning. Ieder jaar rijkt JRE Nederland een award uit voor ‘Chef van het jaar’, ‘Restaurant van het jaar’ en ‘Gastheer van het jaar’. In normale tijden worden deze traditiegetrouw uitgereikt op het eindejaarsfeest van de club van gerenommeerde restaurants, maar dat kon dit jaar door de coronarichtlijnen helaas niet doorgaan. Daarom werd Alco van Berkel in zijn eigen Carelshaven feestelijk verrast door de voorzitter die met een complete cameraploeg op bezoek kwam. 

De leden van de JRE dienen zelf te stemmen op hun favoriete chef, restaurant en gastheer waaruit vervolgens de winnaars bekend worden gemaakt. “Ik ben enorm verrast en ik vind het een grote eer dat mijn collega’s mij zien als gastheer van het jaar. Ondanks de rare tijd waarin we momenteel leven, heb ik samen met mijn vrouw en ons team alles gegeven om op creatieve wijze onze gasten te kunnen verwelkomen en de Twentse gastvrijheid te kunnen geven die men van ons gewend is. Ik ben dan ook al mijn medewerkers ontzettend dankbaar en deel deze prijs dan ook graag samen met hen, want dit zie ik als een teamprestatie”, zegt Van Berkel. Het moest nog wel een aantal dagen geheim blijven want de algemene ledenvergadering – waar alle award-winnaars bekend werden gemaakt – stond pas op maandag 23 november gepland. 

Gastheer van het jaar arrangement bij Carelshaven

Aangezien Carelshaven ook beschikt over hotelkamers, kan Van Berkel zijn gasten momenteel nog wel gastvrij ontvangen in het restaurant, hetzij in combinatie met een hotelovernachting. “Om te vieren dat wij deze mooie titel een jaar lang mogen dragen, hebben wij een special arrangement samengesteld. Het ‘2-Daags Gastheer van het Jaar arrangement’, inclusief een feestelijk glas champagne, 5-gangen diner met wijnarrangement, overnachting met ontbijt en natuurlijk een goede dosis Twentse gastvrijheid”, vertelt Van Berkel. “Zo kunnen wij het toch nog een beetje met onze gasten samen vieren”. 

JRE Nederland

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen; België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’. Bij JRE draait alles om delen, stimuleren en inspireren. Chefs tonen een enorme solidariteit door hun kennis en expertise te delen met collega’s. Als gast in een van onze restaurants ervaart u zonder twijfel de tomeloze ambitie en passie van onze chefs.

spot_img

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle

spot_img