zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenAlforno Pizzeria, Lunch en Delicatessen 1 april open

Alforno Pizzeria, Lunch en Delicatessen 1 april open

Delden – En nee het is geen grap. Eigenaar Khalid Boussif en zijn vrouw Touria starten op 1 april met hun Italiaanse lunchroom aan de Langestraat 49a. Helaas mogen de terrassen nog niet open dus blijft het voorlopig bij afhaal. Ze gaan de komende week nog alles een keer testen: Werkt de koeling goed, wordt de pizzaoven warm genoeg, zijn alle soorten frisdrank aanwezig? “Alles moet perfect zijn”, zegt Khalid. 

Khalid is geboren in Marokko maar kwam naar Nederland in december 1988. Ook Touria is Marokkaanse maar ze leerden elkaar in Lochem kennen. Khalid heeft meer dan 25 jaar ervaring als chef-kok opgedaan bij verschillende restaurants, hoofdzakelijk Italiaanse. De wens om ooit iets voor zichzelf te beginnen, bleef aan Khalid knagen en misschien is het nu niet de handigste tijd, maar Khalid en Touria zetten hun plannen door. 1 april is het zover: Alforno gaat open met Khalid als chef-kok en Touria in de bediening.  

Pizza voor de lunch in een maatje kleiner 

Op de hoofdzakelijk Italiaanse menukaart vind je lekkers voor bij de koffie, zoals baklava, appeltaart en zelfgemaakte tiramisu en bonbons. “We maken zoveel mogelijk zelf”, zegt Khalid, “en alles wordt vers bereid. Ook het deeg voor de broodjes en de pizzabodems maken we zelf.” Naast iets lekkers bij de koffie, heeft Alforno een zeer uitgebreide lunchkaart met heerlijke belegde broodjes, salades en pizza’s in een maatje kleiner. Maar ook voor de avondmaaltijd is er genoeg keus uit 16 verschillende pizza’s of een lekkere lasagne of salade. Wat ook op de kaart staat met een knipoog naar de Marokkaanse keuken is Msemmen, een platbrood uit de regio Maghreb. Het lijkt op een pannenkoek, maar dan van bladerdeeg. “Heerlijk met geitenkaas en honing”, weet Khalid.   

Zelfgemaakte olijfolie

Naast een pizzeria en een lunchroom willen Khalid en Touria Mediterrane producten gaan verkopen, waaronder hun eigen gemaakte olijfolie uit Marokko. Khalid heeft dit opgezet samen met zijn moeder, die de olijven grondig schoonmaakt en laat persen. Daarna komen de flessen naar Nederland en zijn bij Alforno te koop. Op de vraag of Khalid zenuwachtig is in verband met corona, waar de horeca toch flink van te lijden heeft, antwoordt hij lachend: “Ja, beetje wel, maar ik heb er ook heel veel zin in. We gaan er iets moois van maken.”  

 Kom je eten?

Ook zin in zo’n heerlijke pizza, Msemmen, salade of een zelfgebakken broodje? Kom dan vanaf donderdag 1 april eten bij Alforno, Langestraat 49a in Delden. Geopend dagelijks, behalve dinsdag, van 12.00 tot 21.00 uur. Bel 074-7851740 en geef je bestelling door. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle