donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeCultuurAlleen maar blije gezichten tijdens Bentelo Proost!

Alleen maar blije gezichten tijdens Bentelo Proost!

Bentelo – Feest vieren zonder 1,5 meter afstand! Je zou het haast verleerd zijn na al die tijd. In Bentelo weten ze inmiddels weer hoe dat voelt. Afgelopen zondag 4 juli gingen een kleine 1000 uitbundige feestgangers los tijdens ‘Bentelo Proost’. 

Een feest voor Benteloërs en betrokkenen georganiseerd op hetzelfde terrein waar normaal gesproken afgelopen weekend een heel weekend Midzomerfeesten Bentelo gevierd zou worden. Halverwege mei besloot het bestuur dat af te lasten. “De maatregelen boden op dat moment te weinig perspectief voor een heel weekend feest. Daar waren we het snel over eens”, aldus het bestuur. 

Maar het organisatiebloed kruipt waar het niet gaan kan. “Toen de versoepelingen voor evenementen naar voren werden geschoven en er toch iets mogelijk leek, zonder de 1,5 meter afstand en met testen voor toegang, hebben we besloten toch een feest te organiseren voor het dorp en omgeving.” De poort werd gezet, het terrein in enkele avonden weer aangekleed. Aan vrijwilligers geen gebrek in Bentelo, iedereen wilde maar wat graag helpen. En wat voor een feest werd het zondag 4 juli! De enorme regenbuien om klokslag 16.00 uur, de starttijd van Bentelo Proost, zorgden er hooguit voor dat de bezoekers ietsje later kwamen. “Alleen maar blije gezichten zagen we het feestterrein opkomen, sommigen extra voorbereid met plu en poncho. Niets mocht vandaag de feeststemming verstoren, was de instelling van de bezoekers en dat gebeurde ook niet. Iedereen was enorm blij dat er weer een feestje mogelijk was en had zich verheugd op deze dag. Super gaaf om te zien!”, aldus het bestuur. Van begin tot eind was het feestvieren als vanouds met muziek van Bart & Alex, de band Jackfire, dj Marc Vriens en De Buren van de Brandweer. “Iedereen die op welke manier dan ook heeft geholpen, enorm bedankt! En volgend jaar vieren we toch echt weer vier dagen feest. Noteer alvast in je agenda: Midzomerfeesten Bentelo op 30 juni en 1, 2, 3 juli 2022!”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Cultuur

Laatste Nieuws