woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsDeldenAngelika Hairstyling én Barbershop

Angelika Hairstyling én Barbershop

Delden – Angelika Kasparova zit alweer vier jaar aan de Langestraat 58 in Delden. Naast alledaagse hairstyling hebben zij en haar zoon Artush (19), ook vakspecialistische kennis en kunde opgedaan in de welbekende barbershops. Uniek in Delden, want voor een barbershop moest men voorheen uitwijken naar Hengelo, Almelo of Enschede. 

Haar zoon Artush, een sportman in hart en nieren, besloot een opleiding te volgen op sport en coaching gebied maar kwam er toch al snel achter dat hij in de voetsporen wilde treden van zijn moeder. Hij switchte van opleiding en gaat nu al naar het tweede jaar van de kappersopleiding op het ROC in Almelo. Tijdens de lockdown kon hij niet naar school, op een paar online lessen na. Ook de kappers moesten twee maanden dicht en om te zorgen dat Artush geen achterstand zou oplopen, ging Angelika met hem oefenen, oefenen, oefenen. “Bijna dag en nacht”, vertelt ze trots. “Maar hij heeft het zo goed onder de knie nu. Hij mocht op school zelfs de leraren assisteren.” 

Artush is allroundkapper én barbier

‘Baard’ vertaalt naar het Latijns is ‘barbier’. Het beroep van barbier is erg oud en ze zorgen al sinds de oudheid voor de verzorging van mannen(haar). Een barbier is een expert die knipt, scheert en baarden en snorren trimt, kortom gespecialiseerd is in het knippen van mannenhaar. Artush volgde naast zijn ROC opleiding ook trainingen bij de beste barbershop van Nederland, in Rhenen. Ook kan Artush de meest moderne coups knippen waar de moderne man van vandaag mee gezien wil worden. Dat is een mooie aanvulling omdat tot op heden alleen Angelika dat deed. Ze hoopt met de toetreding van Artush in haar zaak ook vooral meer mannelijke klandizie aan te trekken. “Vooral de jongere jongens/mannen konden in Delden niet terecht voor deze speciale barbertechnieken. Ik kan het wel maar je ziet toch vaak dat ze liever door een man geknipt willen worden”, aldus Angelika. Artush is daarnaast ook allround kapper en kan dus natuurlijk ook dameskapsels knippen, verven, watergolven en stylen.

Personeel gezocht

Angelika’s droom was kapster worden en ooit een eigen zaak beginnen. Dat is op zijn zachtst gezegd goed gelukt. “Ik kan het werk nu nauwelijks meer aan met collega Carla, mijn zoon en de stagiaire. We zijn dan ook dringend op zoek naar een allround kapper/kapster met ervaring om aan de vraag te voldoen.” Heb je interesse? Solliciteer dan meteen. Angelika Hairstyling werkt op afspraak, zodat iedereen de aandacht krijgt, die hij/zij verdient, maar zo binnen lopen mag altijd, als er plek is, word je natuurlijk meteen geholpen.

Angelika Hairstyling, Langestraat 58, Delden. Tel. 074-357 8477 of kijk op www.angelikahairstyling.nl.                                                  

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle