donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleArthur Eger; Alles behalve saai!

Arthur Eger; Alles behalve saai!

Goor – Onder het pseudoniem en anagram Th. Raergeur bundelde hij een groot deel van zijn columns en korte verhalen in (voorlopig) twee boeken; ‘Mooie auto’s deugen niet’ (januari 2020) en ‘Saai! Saai! Saai’ (augustus 2021). Arthur Eger (71) is design professor, oud hoogleraar bij de UT in Enschede, nieuwsgierig, reislustig en getalenteerd schrijver. En nog veel meer, maar dat later. Hij maakte verslagen van de vele interessante reizen die hij ondernam samen met zijn eerste Ria. En eerste Ria was een fanatiek lezer. Op vakanties gingen er minimaal acht boeken mee en dikke paniek als die allemaal uit waren en de vakantie nog niet voorbij. 

Arthur maakte de reisverslagen vooral voor zichzelf. Om niet te vergeten, om indrukken vast te leggen en gewoon omdat hij het leuk vindt. Maar dan wil Ria ze lezen en Arthur denkt: “O jee, nou zul je het hebben. Deugt vast niets van.” Maar Ria is heel enthousiast en wil vanaf dat moment elke dag zijn verslag lezen. “Je schrijft leuk”, zegt ze en dat is voor Arthur alleen maar nog meer stimulans om lekker door te schrijven. Op 5 juni 2013 overlijdt Ria op 62-jarige leeftijd na een relatief kort ziekbed. Bezige bij als altijd besluit Eger de reisverslagen uit te geven als boek en daar zijn er inmiddels al zes van verschenen, die hij overigens onder zijn eigen naam uitgaf: Arthur Eger. “Ontzettend leuk om te doen”, vertelt Arthur. “Het waren natuurlijk allemaal handgeschreven verslagen, dus ik moest alles uittypen, maar daardoor was het net of je de reizen nog een keer maakte.” 

Een paar jaar geleden leerde Arthur zijn huidige vrouw, weer een Ria, kennen. Zijn boek ‘Mooie auto’s deugen niet’ draagt hij dan ook op aan de twee Ria’s in zijn leven. Arthur is nu gepensioneerd maar stilzitten is echt niet zijn ding. Meerdere boeken komen van zijn hand en het leest heerlijk weg. Voor het uitgeven van zijn boeken heeft hij zelfs zijn eigen uitgeverij opgericht: BlauwZand. Meer weten over deze interessante persoon en dan vooral zijn amusante, vlotte schrijfstijl doorspekt met de nodige humor? Bestel de boeken bij de boekhandel of bij Bol.com, ISBN nummers zijn 97890829387-3-9 voor ‘Mooie auto’s deugen niet’ en 97890829387-7-7 voor Saai! Saai! Saai!. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws