zaterdag, 2 juli 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenBakker Meen 20 jaar Hofleverancier

Bakker Meen 20 jaar Hofleverancier

Stichting Hofleveranciers 45 jaar: “Het geheim van een hofleverancier is de familie”

Amsterdam,  – 17 dec.  2020 – Het Koninkrijk der Nederlanden omarmt alle hofleveranciers in Nederland. De (minimaal) honderd jaar oude bedrijven overleefden de oorlog, natuurramp, financiële en coronacrisis. Vakmanschap, koppigheid en maatschappelijke betrokkenheid kenmerken de hofleverancier. Met een gemiddelde leeftijd van 217 jaar toont de hofleverancier zijn standvastigheid. Dit jaar bestaat de Stichting Hofleveranciers in Nederland 45 jaar.
Jan-Willem Klein, voorzitter van de Stichting Hofleveranciers in Nederland: “Het predicaat Hofleverancier krijg je niet zomaar. Zo’n predicaat moet je zien als een lintje voor een bedrijf. Alleen zal het bedrijf het verzoek zelf moeten indienen. Van aanvraag tot goedkeuring duurt ruim negen maanden. In dat proces worden het bedrijf en de bestuurders doorgelicht en uiteindelijk beslist de Koning of het bedrijf zichzelf Hofleverancier mag noemen.
Bedrijfslintje
De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan of bij een bijzondere gebeurtenis. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. Het Predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.
Koopman des Konings
Lodewijk Napoleon Bonaparte (koning van Holland van 1806-1810), verleende als eerste de titel ‘Koopman des Konings’. Later nam Koning Willem I (1813-1840) dit over en introduceerde de naam Hofleverancier. Bedrijven konden hiermee laten zien dat ze in de smaak vielen bij het koningshuis. Het recht wordt in de regel toegekend voor een periode van 25 jaar. Tegenwoordig hoeft een hofleverancier niet meer ‘aan het hof’ geleverd te hebben.
Bakker Meen mag  sinds 2000 ook de titel : “bij Koninklijke beschikking –Hofleverancier-“ dragen.  Als ambachtelijk bedrijf zijn wij trots om deze titel te mogen voeren , het straalt namelijk –kwaliteit , continuïteit , betrouwbaarheid en onderscheidend vermogen uit . De titel  is een soort visite kaartje waarmee je je kunt onderscheiden van branche genoten die niet over zo’n voorrecht beschikken

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle