donderdag, 4 maart 2021
Advertentie
Home Nieuws Hengevelde Bakkerij Nollen presenteert Moppies: Koekjes vernoemd naar de vrouw van de bakker!

Bakkerij Nollen presenteert Moppies: Koekjes vernoemd naar de vrouw van de bakker!

Woensdag 20 januari lanceerde Bakkerij Nollen met trots een nieuw klein koekje: de Moppies! Vernoemd naar Antoinet Nollen, de vrouw van Vincent. Omdat de koekjes een eerbetoon moesten zijn aan Antoinet, was het belangrijk dat de naam zowel bij het koekje als bij Antoinet zou passen. Het koosnaampje van Vincent voor zijn vrouw is moppie. En laat een mop nou net een populair koekje zijn. verkrijgbaar in vijf verschillende smaken.

Bij Vincent Nollen, eigenaar van Bakkerij Nollen, leefde al een paar jaar het idee om een koekje te maken met een brosse, knapperige afbeet. Begin 2020 voegde hij eindelijk de daad bij het woord. Samen met leverancier Sonneveld ging hij aan de slag om hét perfecte koekje te maken. En niet zomaar een koekje. Het koekje moest een eerbetoon zijn aan vrouw Antoinet en haar passie voor lekker eten.

LEKKER TUSSENDOORTJE

Na een inspirerende brainstormsessie, kwamen ze samen tot het idee dat het een klein koekje moest worden dat als lekkere snack tussendoor gegeten kon worden. Verkrijgbaar in een aantal verschillende smaken, die zich onderscheiden van reeds bestaande koekjes. Duurzaam verpakt in een handige, hersluitbare meeneembeker met een vrolijke uitstraling.

ZORGVULDIG ONDERZOEK

Door de proefbakkers van Sonneveld werd zorgvuldig onderzoek gedaan naar trends op het gebied van smaakcombinaties en structuur. Er werden 10 á 15 verschillende soorten koekjes ontwikkeld met de meest uiteenlopende ingrediënten, zoals zure matjes, chilipeper en kruidenbitter. De definitieve smaken zijn tot stand gekomen door een testpanel, met onder andere Antoinet, die de koekjes uitgebreid getest heeft. Gezamenlijk kozen zij voor de smaken Caramel-Zeezout, Koffie-Chocolade-Pecan, Appel-Kaneel, Pure Chocolade en Zonnebloem-Hazelnoot.
Ook over de structuur van het koekje was het panel het snel eens. Het knapperig, brosse koekje dat Vincent had bedacht, was een schot in de roos.

De banketbakkers hebben samen met leverancier Sonneveld alle opmerkingen van het panel verwerkt tot de definitieve Moppies. Wil je Moppies bestellen? Dat kan in de winkels of in de webshop.

Met dank aan de redactie van Wegdamnieuws

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle