woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDiepenheimBasement Press Diepenheim

Basement Press Diepenheim

grafische werkplaats voor lithografie

Diepenheim – Wist u dat Basement Press Diepenheim (BPD) de enige kunstenaarswerkplaats in Nederland is die gespecialiseerd is in steendrukken, de lithografie? Basement Press werd op initiatief van de Kunstvereniging Diepenheim door Willem Oudenampsen aan Aad Hekker ingericht in de kelders van de Werkplaats Diepenheim. De Werkplaats Diepenheim is een multidisciplinaire maakplek voor theater, muziek en beeldende kunst.

BPD is een grafische werkplaats voor beeldend kunstenaars en studenten fine art. Willem Oudenampsen en Aad Hekker organiseren masterclasses en workshops lithografie. Zij wijzen kunstenaars op de unieke beeldende mogelijkheden van de lithografie en kunnen hen daarbij technisch begeleiden. Vanuit zijn unieke positie wil BPD een internationaal kenniscentrum zijn op het gebied van de lithografie. Maar BPD trekt zijn neus niet op voor de amateurkunst: via workshops biedt hij iedereen die kennis wil maken met deze mooie grafische techniek zijn kennis en faciliteiten. Ook wil BPD basisschoolleerlingen en leerlingen aan basis- en voortgezet onderwijs uit de regio in contact brengen met de litho.

En de kunstliefhebber? Die is ook van harte welkom. BPD bouwt gestaag en selectief aan een hoogwaardige collectie grafische kunst die in eigen prentenkabinet te zien en te koop  is. Sinds de oprichting in 2016 verschenen prenten van onder meer Arno Kramer, Remco Dikken, Nour-Eddine Jarram, Caren van Herwaarden, Hanneke Francken, Kim Habers en Rinke Nijburg. Benieuwd? Zie: www.basementpress.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle