donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBasisschool Wiene bouwt

Basisschool Wiene bouwt

Wiene – In alle groepen op basisschool Wiene stond de afgelopen weken het thema Bouwen centraal. Binnen het lesaanbod werden diverse vakken en activiteiten geïntegreerd, zodat voor de kinderen een levendige en betekenisvolle leeromgeving ontstond. 

In de kleutergroep ontstond een heuse bouwplaats waar de kinderen aan de slag gingen met leidingen leggen, tegelen en muren aansmeren. In de midden- en bovenbouw doorliepen de kinderen het gehele bouwproces van een huis en leerden ze hoe een sterke constructie in elkaar zit. In groepen ontwierpen ze hun eigen tiny house, dat ze nabouwden op schaal. 

Ook de buitenlessen sloten aan bij het thema. De kinderen gingen aan de slag met meten, plattegronden en het nabouwen van elkaars blokkenbouwsels. 

Lego Masters

Elke groep heeft een week twee Lego Masters kasten van het bestuur OPO Hof van Twente in het lokaal gehad, met daarin een enorme collectie Lego. Elk kind kon vrij werken aan zijn eigen bouwwerk, wat de mooiste creaties opleverde. 

VR-brillen

Professor Jari bezocht elke klas met VR-brillen. De kinderen vlogen in Virtual Reality over Dubai en bekeken in 3D wereldberoemde bouwwerken, zoals de Chinese muur, het Capitool, Sagrada Familia en Eiffeltoren. Wat wonderlijk om op deze manier de wereld het klaslokaal in te halen!

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle