zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBasisschool Wiene groeit in tijden van krimp

Basisschool Wiene groeit in tijden van krimp

Wiene – Op basisschool Wiene in Ambt Delden zal donderdag 18 februari de 50e leerling worden verwelkomd. Een feestelijk moment na een tweede periode van lockdown en onderwijs op afstand. 

50e leerling

Basisschool Wiene heeft in anderhalf jaar tijd een grote groei doorgemaakt. Dat is bijzonder in tijden waarin het aantal leerlingen in het basisonderwijs in Hof van Twente daalt. 

De school in het buurtschap Wiene-Zeldam verwelkomde aan het begin van dit schooljaar het merendeel van de kinderen van OBS Deldenerbroek, die eind vorig schooljaar gesloten werd. Deze kinderen hebben allemaal een fijne, nieuwe plek gevonden op Wiene. 

Kleinschaligheid

Daarnaast merkt het team dat de kleinschaligheid ouders aanspreekt. Wie het karakteristieke gebouw uit 1931 binnenstapt, proeft een persoonlijke en veilige sfeer. De leerkrachten kennen de kinderen goed en kunnen daardoor inspelen op wat een kind nodig heeft. 

Buitenonderwijs

Op 28 oktober 2019 ontving basisschool Wiene als eerste school in Nederland het BuitenWijzer certificaat. Kinderen krijgen er elke dag buiten een les. Buiten zijn is gezond voor kinderen en het heeft positieve effecten op de concentratie en oogontwikkeling. Na een buitenles gaan kinderen vol frisse energie weer binnen aan de slag. 

Het buitenonderwijs wordt door geïnteresseerde nieuwe ouders vaak genoemd als reden om een kijkje te gaan nemen. 

Vieren

Team en ouders zijn trots op deze mijlpaal. De ontvangst van de 50e leerling wordt op school gevierd met alle kinderen. Alle kinderen maken een zogenaamde ‘happy stone’, die ze mogen verstoppen in de buurt van school of hun huis met als doel om mensen die deze steen vinden een blij momentje te bezorgen. Donderdagmiddag wordt er voor alle kinderen een natuurbingo in de omgeving van school georganiseerd en bij een viering hoort natuurlijk een stukje taart! 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle