woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHengeveldeBed and Breakfast Erve Groot Wegereef geopend

Bed and Breakfast Erve Groot Wegereef geopend

Hengevelde – Vrijdag 12 maart stond al tijden in de agenda van Wendy Doeschot, eindelijk was het dan zover! De officiële opening van B&B Erve Groot Wegereef aan de Slotsweg even buiten Hengevelde is een feit. Deze werd vanwege de coronapandemie met slechts een handjevol mensen gevierd. De officiële handeling werd verricht door Charlotte Solms, gravin en bewoonster van kasteel Weldam met haar man Carl. Zij plaatsten samen het welkom bord aan de weg onder toezicht van de trotse Wendy Doeschot en Alfons Pierik.

Een Bed & Breakfast huren op deze plek is logeren tussen de koeien, landerijen en kastelen. Erve Groot Wegereef is een Weldammer boerderij met een bijzonder verhaal. Het is eeuwenoud en maakt deel uit van een landgoed. De opening van Erve Groot Wegereef, een boerderij die omstreeks het jaar 1350 al beschreven werd en nu is omgetoverd tot? Zeg het maar Wendy:

”Na een goede voorbereiding en herinrichting van onze Weldammer boerderij, hebben we onze droom, Erve Groot Wegereef heropend. In plaats van een zorgboerderij noemen we dit een sociaal ontwikkelbedrijf. Dat is wat we willen zijn. Een fijne, rustige omgeving waar tijd en ruimte is om je in jouw tempo te ontwikkelen. Dat kan binnen de Bed & Breakfast maar ook buiten op en rond het erf. Daar waar vroeger koeien en jonge stieren stonden, hebben we in 2020 vier comfortabele zit- slaapkamers gebouwd voor onze gasten. De goed te ventileren B&B kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed met uitstekende matras (heel belangrijk) en een eigen badkamer met toilet. Liever een kamer met eenpersoonsbedden? Geef het aan bij de reservering en we zorgen ervoor.

In september zijn we begonnen en ik kan bij deze bevestigen dat het cliché echt waar is! Als je aan de verbouw gaat, kom je van alles tegen! Maar we zijn echt heel blij met het eindresultaat van Bouwbedrijf Ten Heggeler. Er kwam echt van alles bij, ik dacht: De buitenmuren staan, hoe moeilijk kan het zijn? Maar dat bleek toch echt anders te gaan.

Maar laat ik niet vergeten: vooral in de verbouwing was veelvuldig Alfons aanspreekpunt voor de jongens op de bouw. Het is het huis van zijn ouders en daarnaast hebben we ook veel hulp gehad van familie.

Aan de opbouw en opening van Erve Groot Wegereef ging veel denkwerk vooraf. Urenlang werd er in samenwerking met Tonnie Wegdam getekend, gerekend, bijgesteld en opgebouwd.” Dat het geen ‘gewone zorgboerderij’ zou worden, stond al vrij snel vast. Hoe, waarom en wat dan wel? Dat vertelt initiatiefnemer en kartrekker Wendy Doeschot graag zelf. “Binnen afzienbare tijd zal er nog het een en ander moeten gebeuren rondom de boerderij. Met name de sloop van enkele schuren zal een grote verandering met zich mee gaan brengen. En de ‘hiele’, de bovenruimte in het Nederlands, die zit nog in de hoge hoed. Conferentie ruimte? Workshop ruimte? Wie zal het zeggen.

De kamers worden ingedeeld in thema, gebaseerd op het verleden. Op deze ‘deel’, heeft van alles gestaan: kippen, koeien, varkens, paarden. Dit zal bepalend worden voor de kamernamen.” Een van de kamers is rolstoelvriendelijk gemaakt. Alfons: “Je bent weliswaar veel duurder uit, maar een investering als deze vonden wij dermate sociaal verantwoord dat we toch voor deze keuze zijn gegaan. Erve Groot Wegereef noemt zichzelf een sociaal ontwikkelbedrijf. Dit wil zeggen dat het een bedrijf is waar geld verdienen geen hoofddoel op zich is. We zijn dit bedrijf begonnen om mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken een kans te geven zich hier te ontwikkelen.” Kom eens kennismaken met de mensen van Erve Groot Wegereef. Mail of bel Wendy 06 23259982 voor een afspraak. Benieuwd naar de website? www.ervegrootwegereef.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle