woensdag, 27 januari 2021
Advertentie
Home Nieuws Goor Belevingskasten brengen verleden terug

Belevingskasten brengen verleden terug

Goor – In het Goorse verpleeghuis Herfstzon zijn op vrijdag 30 oktober ‘belevingskasten’ geplaatst. Dit zijn speciale kasten voor bewoners met dementie. En bewoners die erg vergeetachtig zijn, kunnen zo het verleden herbeleven door bezig te zijn met deze belevingskasten. De kasten zijn te vinden op de afdelingen Ster en Maan.

De ene kast bevat aan de binnenkant een babykamer. Met een commode, een badje en een levensechte Babyborn-pop en zelfs de Zwitsal-babygeur ontbreekt niet. Daardoor gaan ze weer helemaal terug naar toen.

De andere is een waskast, om de was op te hangen, compleet met frisse waslucht. Heerlijk, om te voelen en te ruiken! De kasten zijn gemaakt door het Goorse bedrijf E-design. Het idee ontstond in de coronaperiode en is vervolgens verder ontwikkeld, om de mensen van Herfstzon een goed gevoel te geven. Herfstzon is dus de eerste zorginstelling met zulke belevingskasten. Op de hoogte blijven van al het nieuws binnen Verpleeghuis Herfstzon in Goor? Houd dan de website www.herfstzongoor.nl in de gaten.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle