zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBenefietconcert UPDATE 7 voor Kiev en Oekraïne

Benefietconcert UPDATE 7 voor Kiev en Oekraïne

Woensdag 23 maart

Hof van Twente – De hele wereld houdt de adem in. Waar houdt de dadendrang van de absolute en meedogenloze Russische leider Poetin op. De kronkel in zijn hersenen die moet leiden tot een ‘Heilig Russisch Rijk’ is op dit moment voor geen sterveling te volgen of te doorgronden. Feit is dat de inwoners van Oekraïne momenteel worden geteisterd door de misdadige oorlogsvoering van deze man. Een alleenheerser die niets schuwt om zijn doel te bereiken en daardoor honderden Oekraïners en eigen landgenoten de dood in jaagt en miljoenen vrouwen en kinderen doet vluchten. 

De leden van de band UPDATE 7 willen en kunnen niet doelloos toekijken hoe deze humanitaire ramp zich voltrekt en organiseren daarom op 23 maart een benefietconcert bij Eetcafé de Burgemeester aan de Langestraat in Delden, aanvang 19.30 uur. UPDATE 7 verzorgt de avond niet alleen. Dankzij de medewerking van Het Hofweekblad, Eighty Eight licht en geluid en Eetcafé de Burgemeester hopen zij voor veel bezoekers een spetterend concert te mogen uitvoeren. De Oekraïense Zang- en Dansgroep Roesalka zal met een delegatie de bezoekers meenemen in een stukje Oekraïense cultuur door het uitvoeren van enkele traditionele dansen. Ook zal de Hengelose zangeres Elena Kopanychuk, die ook deel uitmaakt van de groep, een paar van haar songs vertolken. Elena is geboren in Cherson en moet machteloos toezien hoe haar moeder, broer en schoonzus met hun kinderen gebukt gaan onder het oorlogsgeweld. Het is bewonderingswaardig hoe deze mensen, onder de druk van het lijden van familie en vrienden in het thuisland, de kracht vinden om op deze manier mee te werken aan dit benefietconcert. 

Opbrengst gaat naar Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk

Momenteel is de zang- en dansgroep veel meer dan dat. Zij willen de bindende factor zijn voor allen die, op welke manier dan ook, betrokken zijn bij het oorlogsgeweld in hun thuisland. Hun oefenavonden zijn inloopavonden geworden voor de mensen die daar hun zorgen kunnen delen en bespreken. UPDATE 7 hoopt op een grote opkomst zodat zij een mooie opbrengst kunnen geven aan de Vereniging Hof van Twente-Kiev-Pechersk. Deze vereniging heeft al 30 jaar nauwe muzikale, culturele en maatschappelijke banden met zusterverenigingen in Kiev. Jaren hebben zij zich ingezet voor de kinderen van Tsjernobyl en de kinderafdeling van het ziekenhuis in Kiev. Momenteel zetten zij zich buitengewoon in voor het adequaat onderbrengen van vluchtelingen uit Kiev en Oekraïne binnen onze gemeente en het verlenen van hulp daarbij. De opbrengst gaat dus via de korts mogelijke weg en komt ook daadwerkelijk aan bij de mensen die het nu het hardst nodig hebben.

Voorverkoop bij de Wereldwinkel

Noteer dus alvast 23 maart in uw agenda en kom naar Eetcafé de Burgemeester 

De entree bedraagt € 5,00. Mensen die een extra bijdrage willen leveren, kunnen die deponeren in een daarvoor bestemde melkbus, die in deze weer symbool staat voor de meest noodzakelijke voorzieningen in het levensonderhoud. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de Wereldwinkel aan de Kortestraat 2b in Delden, op woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle