woensdag, 30 november 2022
spot_img
HomeNieuwsBenjamin Been nieuwe directeur-bestuurder welzijnsorganisatie Salut

Benjamin Been nieuwe directeur-bestuurder welzijnsorganisatie Salut

Hof van Twente – Wie in Hof van Twente woont, kan met alle vragen over welzijn terecht bij Salut. Vier jaar lang werd het 31-koppige team van Salut aangestuurd door Anne van Veen, die de afgelopen 42 jaar zijn sporen in het welzijnswerk heeft verdiend. Nu Anne de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, geeft hij het stokje door aan Benjamin Been.

Benjamin was tot mei manager binnen het college voor Mens & Gezondheid bij het ROC van Twente. De welzijnssector is relatief nieuw voor hem, maar affiniteit met deze sector heeft hij zeker. Opgeleid als sociaalpedagogisch hulpverlener werd Benjamin locatiehoofd van de crisisopvang bij de JP van den Bent Stichting. Twee managementstudies en managementfuncties later, bij respectievelijk het UWV en ROC van Twente, besluit hij zijn aandacht te verleggen naar de welzijnsbranche. “De rode draad in mijn loopbaan is dat ik altijd dichtbij of naast de mensen heb gestaan met wie en voor wie ik werk. Ik geloof erg in de kracht van mensen en wat ze zelf kunnen. Soms lukt dat even niet en dan is het fijn om te ervaren dat je tijdelijk ondersteund kunt worden, om vervolgens weer zelfstandig de regie te nemen. In de functie van directeur-bestuurder hoop ik het verschil te maken door samen met de collega’s van Salut nóg meer zichtbaar, bereikbaar en laagdrempelig te zijn voor alle inwoners van de Hof die dat nodig hebben. Zeker na de pittige corona-jaren die nu hopelijk achter ons liggen.“

Zijn visie sluit naadloos aan op die van vertrekkende directeur-bestuurder Anne: “Corona heeft enorm veel invloed gehad op ons werk. Je moet elkaar kunnen zien, letterlijk, om elkaar te kunnen helpen. In de wijken rondlopen en bijvoorbeeld een praatje te maken met iemand die in de voortuin bezig is, levert veel op. Dan hoor je echt wat er leeft. Elkaar ontmoeten en het gesprek aangaan is fundamenteel voor het verbeteren van de leefsituatie.” Ondanks de hindernissen in de afgelopen twee jaar, is Anne vooral trots op de organisatie die hij achterlaat: “We volgden in maart nog enkele cultuurworkshops en die bevestigden dat er intern een algemeen gevoel is van saamhorigheid. Er hangt hier een goeie sfeer, we zijn er voor elkaar en werken graag bij Salut. Dat is belangrijk, want wat je extern wilt uitstralen, dat moet je intern ook zijn.” 

Anne werkte vanaf 2018 bij Salut en volgde de interim-directeur op die de in 2016 opgerichte brede welzijnsorganisatie in de steigers heeft gezet. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle