maandag, 3 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsBijeenkomst over vluchtelingen Delden goed bezocht

Bijeenkomst over vluchtelingen Delden goed bezocht

Delden – Door de gemeente was er op maandagavond 29 augustus een bijeenkomst gehouden voor direct omwonenden van Sporthal de Reiger. De avond was vooral informatief en er was voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Ook mocht er een kijkje worden genomen op de eerste verdieping van de sporthal, waar begin september aan 21 vluchtelingen tijdelijke noodopvang wordt geboden. 

Op de bijeenkomst kwamen zo’n kleine 100 inwoners af. Het gevoel dat dit er op zeer korte termijn min of meer doorgedrukt is plus het feit dat veel omwonenden het simpelweg een onveilig idee vinden, maakte dat er veel animo was voor de informatieve avond. In eerste instantie was gezegd dat de noodopvang drie maanden zou gaan duren, maar inmiddels is de datum bijgesteld naar 31 december 2022. De door de gemeente verstrekte vergunning is zes maanden geldig, wat theoretisch een verblijf zou betekenen tot zeker eind februari 2023. De situatie verandert constant, aldus de burgemeester, die ook het aantal vluchtelingen dat nu komt, niet kan garanderen. 

Liever gezinnen in de sporthal

De mensen die in de sporthal komen, zijn vluchtelingen zonder status. De hele screening die tot op heden alleen in Ter Apel plaatsvindt, hebben deze mensen nog niet doorlopen. Ook de samenstelling van de groep is nog steeds niet bekend. Wel heeft burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel in een begeleidend schrijven aan de regio-burgmeester een verzoek gedaan toch vooral gezinnen te huisvesten in Delden en niet uitsluitend mannen. Of dat verzoek wordt ingewilligd weten ze in Delden pas zodra de bus uit Ter Apel arriveert. 

Vragen of helpen? 

Infrastructureel is alles in kannen en kruiken werd er verzekerd en er is straks 24/7 beveiliging en camerabewaking, zowel binnen als buiten. Twee woonbegeleiders gaan de vluchtelingen in hun nieuwe verblijf wegwijs maken. Mensen die nog vragen hebben kunnen te aller tijden binnen lopen bij de sporthal en de locatiemanager aanschieten of contact opnemen met de gemeente Hof van Twente. Mensen die willen helpen kunnen zich ook melden bij de gemeente of bij de sporthal.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle