zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteBijna 1500 tekeningen van Dromen van Bomen voor verpleeghuizen

Bijna 1500 tekeningen van Dromen van Bomen voor verpleeghuizen

Hof van Twente – Aan de kinderen in Hof van Twente is gevraagd hun droom van een boom te tekenen. En dat heeft de organisatie geweten! Er zijn bijna 1500 inzendingen ontvangen. De jury heeft een flinke klus gehad om alle tekeningen stuk voor stuk te bekijken.

In vijf leeftijdscategorieën zijn de vijf mooiste tekeningen uitgekozen. Die tekeningen worden afgedrukt op een bloeikaart en elke leerling van de school waar de leerling op zit die die tekening heeft gemaakt, krijgt zo’n bijzondere bloeikaart.

Alle tekeningen worden op donderdag 22 april, de Dag van de Aarde, overhandigd aan de bewoners van de verpleeghuizen in Hof van Twente. De organisatie hoopt daar heel wat bewoners blij mee te maken. 

Een boom voor thuis, de school en een
verpleeghuis

De 8-jarige Teun Oosterbeek uit Goor van de Prins Constantijnschool vroeg zich af of er met deze droombomen-tekeningen-actie ook bomen te winnen zijn. Dat zou hij wel logisch vinden. En daar heeft hij gelijk in. En daarom heeft de organisatie dat geregeld. De vijf winnaars én natuurlijk Teun zelf, krijgen drie bomen: één voor thuis, één voor de school en één voor een verpleeghuis (alle verpleeghuizen krijgen uiteindelijk een boom). Die zullen in het najaar geplant worden. Dank voor het meedenken Teun! 

De jaarlijkse bloeikaartenactie is een samenwerking van HofPower, Hofkracht en Groene Loper Hof van Twente.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle