dinsdag, 21 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsBiljarttitel voor Harrie Koebrugge

Biljarttitel voor Harrie Koebrugge

V.l.n.r.: Jonnie Wolferink, Harrie Koebrugge (clubkampioen), Gerard Boonk en Jan Temmink

Diepenheim – Harrie Koebrugge van team 7 is zaterdagavond 4 maart clubkampioen van biljartvereniging de Mölnhöfte geworden. Hij was de sterkste van de 25 deelnemers die deelnamen aan dit jaarlijks gehouden Kasteleintoernooi van de Mölnhöfte. 

In de voorrondes gingen acht poulewinnaars door naar de zaterdag. Van die acht poulewinnaars bleven er nog vier over voor de finaleronde. In de finale moest Harrie Koebrugge het op nemen tegen Gerard Boonk (speler van team 3). 

De spannende finalepartij eindigde in een gelijk spel (12 om 29 caramboles). Deze partij werd half overgespeeld, omdat er natuurlijk een winnaar uit moest komen. Beiden spelers speelden een zéér sterk toernooi, maar het was Harrie Koebrugge die deze partij nipt wist te winnen van Gerard Boonk in 11 beurten. 

Harrie Koebrugge moest slechts zes caramboles maken. Gerard Boonk kwam één carambole te kort in deze boeiende finale, terwijl hij er 15 moest maken. 

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld door Jonnie Wolferink (speler van team 4) en Jan Temmink (speler van team 5). Deze partij werd ruimschoots gewonnen door Jonnie Wolferink in 20 beurten. Hij moest 27 caramboles maken en Jan Temmink bleef steken op 18 caramboles, terwijl hij er 37 moest maken.

De uitslag:

1. Harrie Koebrugge (clubkampioen), 2. Gerard Boonk, 3. Jonnie Wolferink, 4. Jan Temmink.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle