donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNatuurBloembelevingTwickel.nl zaait 20% meer bloemstroken dan in 2020

BloembelevingTwickel.nl zaait 20% meer bloemstroken dan in 2020

BloembelevingTwickel.nl zaait 20% meer bloemstroken dan in 2020

Ambt Delden – Op maandag 26 april is ruim 6 kilometer (3 m. breed) aan bloemstroken ingezaaid langs de akkers en weilanden van Twickel. Dit initiatief van de Twickelpachters is opgezet om de biodiversiteit een boost te geven én het geeft meer kleur aan het landschap. Vlak bij het Hoogspel hebben we proefvelden ingezaaid om ervaring op te doen met verschillende mengsels. 

In de van mei tot half november bloeiende stroken was het vorig jaar een drukte van belang. Bijen, vlinders en diverse andere insecten genoten zichtbaar van de vele nectar. Ons doel is om elk jaar op vele plekken op Twickel overwegend inheemse bloemrijke akkerranden aan te leggen en die in de loop der tijd uit te breiden. Om dit te realiseren moeten er kosten gemaakt worden.

Door bijdragen van de Vrienden van Twickel en de gemeente Hof van Twente is het mogelijk gemaakt Bloembelevingtwickel op te starten. Wij zijn nu op zoek naar donateurs die ons blijvend financieel ondersteunen. Voor een klein bedrag per kwartaal/jaar kunt u genieten van de bloempracht en helpt u de biodiversiteit te verbeteren. 

Voor meer informatie en donaties, zie de website BloembelevingTwickel.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws