donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeLifestyleBloembollen

Bloembollen

Bentelo – Je bent vast nu nog helemaal niet bezig met het voorjaar, maar toch is dit de tijd om lentebollen te planten! Want als de kleine plantjes vroeg in het voorjaar (na al die donkere dagen) uit beginnen te komen is het een echte lentebeleving rondom je huis. En al helemaal als alle bollen volop in bloei staan en er in de rest van je tuin nog geen kleur te bekennen is.

Waar kun je de bollen planten?

Je kunt ze overal in de grond stoppen: in je borders, onder hagen maar ook in het gazon staat het heel erg vrolijk in het voorjaar. En het kan ook heel erg goed in potten en bakken op je balkon of terras. Plant bijvoorbeeld in etages, daarmee bedoelen we dat je verschillende bloembollen pakt die achter elkaar bloeien en die in 1 pot of de grond zet. Dit noem je een bloembollenlasagne.

Zo zoek je jouw bollen uit

Wil je de hele lente plezier hebben van de bollen die je plant? Dan is het belangrijk om te kiezen voor bollen die in verschillende periodes groeien. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor verschillende groottes. Om er een vrolijk geheel van te maken kun je gebruik maken van iedere kleurencombinatie die je maar wil. Deze informatie vind je vaak op de verpakking van de bollen.

En planten maar!

Bollen planten is niet moeilijk, voor een natuurlijk effect strooi je de bollen op de plek waar je ze ongeveer wil hebben. Daar waar ze landen graaf je ze in.

Qua Diepte is er een vuistregel en als je dat aanhoud kan het nooit verkeerd gaan. Plant de bollen namelijk 3 x zo diep als de bol zelf hoog is. Zo zal je zien dat je bijvoorbeeld een bol van een tulp dieper zal planten dan een krokus.

De plantjes die uit de bollen komen, komen altijd boven de grond. Ongeacht op welke kant ze liggen zijn ze in staat om de weg naar boven te vinden, maar plant je ze met het ‘kontje’ omlaag en het ‘puntje’ omhoog dan worden het extra sterke en grote planten!

Als je extra zeker wilt zijn dat ze goed uitkomen kun je ze toedekken met potgrond. Daar zit voeding in die de bollen kunnen onttrekken voor een goede groei.

Succes met planten en vergeet er niet van te genieten!

De Bloembollen zijn verkrijgbaar bij Distel Boerderij, Dier en Tuin, Bentelosestraat 69 te Bentelo.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws