dinsdag, 7 februari 2023
spot_img
HomeNatuurBoomfeestdag vandaag 10 november!

Boomfeestdag vandaag 10 november!

Hof van Twente – Op de 10e van de maand is er altijd extra aandacht voor duurzaamheid in Hof van Twente. En vandaag, op 10 november, is het ook nog eens nationale boomfeestdag. Wethouders Wim Meulenkamp en Harry Scholten reiken om 16.00 uur op het plein voor het gemeentehuis in Goor 22 bomen uit aan zes kinderen. Deze kinderen hebben in april echte bomen gewonnen met het tekenen van hun ‘droom van een boom’. Deze droombomenactie is ontstaan door samenwerking van Gemeente Hof van Twente, HofPower, Hofkracht en Groene Loper Hof van Twente.

1 boom voor thuis, 1 boom voor school en extra bomen voor verzorgingshuizen

Kinderen tekenden hun droombomen en maakten dit voorjaar bewoners van de verpleeghuizen blij met honderden tekeningen. Naar idee van Teun Oosterbeek (9 jaar) verdient ook iedereen een boom. Niet één, niet twee, maar zelfs drie! Eén boom voor thuis, één voor school en één boom voor het verzorgingshuis. Dat wordt op 10 november geregeld! De winnende droomboomtekeningen zijn gemaakt door Fien, Roos, Sander, Lara en Sarah.

Bomen zijn goed voor ons

Bomen maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken de buurt, het erf en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. Bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. De kinderen geven het goede voorbeeld op de boomfeestdag.

Meer informatie

Meer informatie: info@hofpower.nl en l.deboer@hofvantwente.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Natuur

Laatste Nieuws