woensdag, 7 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenBraak-West Delden kleurt Helemaal Groen

Braak-West Delden kleurt Helemaal Groen

Delden – Kent u de grap van de groep tieners die onder de bruggen in Delden zwerfafval aan het opruimen waren? Niets vermoedende wandelaars vroegen aan de jongelui: hebben jullie een taakstraf?

Wij kijken er niet van op als wij zwerfafval tegenkomen in de natuur. Maar mensen moeten er nog aan wennen als je het vrijwillig opruimt. Afgelopen zaterdag 20 maart was de Landelijke Opschoondag. Mark Roescher en William Sanchez organiseerden voor de tweede keer een opruimactie op de Braak-West in Delden. Meer dan 30 kinderen kregen te horen welke route ze mochten lopen en zijn onder begeleiding van hun ouders zwerfafval gaan opruimen. Met de app Helemaal Groen zijn de opruimroutes vastgelegd. 

Deze opruimactie leverde tien volle afvalzakken op. De kinderen verbaasden zich erover hoeveel plastic, papier, glas en snackafval te vinden waren langs het kanaal. De meest opvallende vondsten? De hoeveelheid bouwafval die je in de bermen tegenkomt.

Een aantal tieners uit de buurt was na afloop zo enthousiast dat zij op eigen initiatief onderaan de Groene brug en de St. Anna-brug zijn gaan opruimen. Het is algemeen bekend dat hier veel zwerfafval te vinden is, tot ergernis van wandelaars, fietsers en omwonenden.

Deze actie werd ondersteund door de gemeente Hof van Twente en de stichting Nederland Schoon. Zij gaven extra handschoenen, afvalgrijpers en vuilniszakken mee. De gemeente zorgde ervoor dat de afvalzakken na afloop opgehaald werden. De organisatoren gaan de opruimacties nog een paar keer dit jaar houden. Zij hopen dat er veel meer wijken meedoen. Zo houden we Delden mooi groen!    

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle