woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwenteBrandbrief aan burgemeester Nauta

Brandbrief aan burgemeester Nauta

Namens alle ondernemersverenigingen binnen de Hof van Twente, verenigd binnen het ondernemersplatform Hof van Twente, is gisteravond een brandbrief gestuurd naar de burgermeester van Hof van Twente, mevrouw Ellen Nauta.

Hierin doen zij een dringende oproep om winkels, horeca en de culturele sector vanaf 15 maart te openen. Zij vragen de burgemeester om hen hierin te steunen.

Zij peliten ervoor dat het nu tijd is om alle ondernemers de deuren weer te laten openen. Meer dan zeven op de tien ondernemers van wie de winkel nu gesloten is, geven aan het niet langer te redden. De kernen van de Hof kunnen dit lokale ondernemerschap niet missen. Zij zorgen voor het kloppend hart in elke kern en voor de leefbaarheid in de wijk en buurtcentra.

De vaten raken echter meer en meer verstopt en dit leidt tot onherstelbare schade. Het gevolg is (nog meer) leegstand, een onaantrekkelijk centrum en een aantasting van de leefbaarheid. Hieraan gekoppeld doen zij een extra pleidooi voor de horeca, daar deze binnen de gemeente eveneens een belangrijke rol vervullen voor de veiligheid in de vorm van spreiding in tijd en ruimte.

Frans Schuitemaker, voorzitter van Ondernemersplatform Hof van Twente, spreekt namens de ondernemersverenigingen in de Hof: “Klanten hebben reeds voor de laatste lockdown, die 15 december werd afgekondigd, bewezen dat ze zich strikt aan de regels kunnen houden. Click&Collect was een voorzichtige stap richting openstelling, maar het blijkt echter volstrekt onvoldoende. Voor 15 maart moet de volgende stap gezet worden, dat ondernemers weer open kunnen.”

Schuitemaker sloot de brief aan de burgemeester af met: “In het belang van de leefbaarheid verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het voorafgaande in te brengen in uw overleg met de veiligheidsregio en/of op een andere wijze onder de aandacht te brengen bij het kabinet.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle