maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsMarkeloBrandweer Markelo huldigt korpsleden

Brandweer Markelo huldigt korpsleden

Markelo – Bij De Haverkamp werden vrijdagavond 1 juli veel korpsleden van Brandweer Markelo in het zonnetje gezet door kazerne coördinator Toon Bouwmeester in het bijzijn van teamleider Tamo Vogel en burgemeester Ellen Nauta. “Waar elk jaar wel iemand gehuldigd wordt voor een bijzonder jubileum, was het in de afgelopen twee jaar niet mogelijk om hier op passende wijze aandacht aan te besteden. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen binnen het korps die een diploma hebben behaald. Daarom is het fijn dat we dit nu kunnen doen tijdens onze korpsbijeenkomst. De oud-brandweermensen van onze vereniging zien vanavond veel nieuwe gezichten. Daar zijn we enorm blij mee, want dit komt ten goede aan de continuïteit van ons korps. We hebben een goed opgeleid en geoefend korps dat op sterkte is”, vertelt Toon trots. 

Burgemeester Ellen Nauta spelde alle jubilarissen een speciale herinneringsspeld op, die werden aangevuld met mooie woorden van de kazerne coördinator. Voor Jarno Mensink en Niek van Coeverden kwam deze korpsavond op een wel heel goed moment. Zij behaalden vandaag hun diploma voor Manschap A. Herbert Jan Pieffers en Jorijn Assink behaalde hun diploma voor brandweerchauffeur al op een eerder moment.

Tijdens de korpsbijeenkomst werd het korps bijgepraat over onder meer de toekomst van de kazerne van Brandweer Markelo. Gemeente Hof van Twente en het korps zijn momenteel in gesprek, dit proces loopt. “Zoals het nu lijkt, krijgt Brandweer Markelo in 2025 de beschikking over een nieuwe TankAutoSpuit”, geeft Toon aan. De TAS wordt normaal gesproken ingezet als basisvoertuig. Het voertuig is zo ingericht dat de eerste slag geslagen kan worden bij brandbestrijding of ongevallen. Aan het einde van het jaar stopt Toon als kazerne coördinator en komt er een opvolger. De volgende brandweermensen kregen deze avond een herinneringsspeld voor hun jubileum:

35-jarig jubileum

Dinant Hegeman

30-jarig jubileum

Toon Bouwmeester

25-jarig jubileum

Erwin Boode en Wim Bussink

20-jarig jubileum

Han Jansen, Henk-Jan Schreurs en René Sligman

15-jarig jubileum

Martijn Kloots

12,5-jarig jubileum

Richard Landuwer

10-jarig jubileum

Arjan Boomkamp, Frank Bouwmeester, Egbert Hargeerds, Marcel Kömmelt en Mariska Bussink-Nijmeijer

Afscheid

Gerard Vruwink stopt als brandweerman en ook voor hem waren er mooie woorden en werd hij bedankt voor zijn inzet in de afgelopen jaren.             

Tekst en foto: Maarkelsnieuws.nl

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle