donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeSportBuitenleslokaal maakt buitenonderwijs op Wiene compleet

Buitenleslokaal maakt buitenonderwijs op Wiene compleet

Wiene – Precies drie jaar geleden ontving basisschool Wiene als eerste school in Nederland het Buitenwijzer certificaat. Dit certificaat garandeert dat kinderen elke dag minimaal een half uur buiten les krijgen. Vorige week donderdag vond op de school in Ambt Delden de verlenging van het certificaat plaats en werd er een buitenleslokaal geopend.  

Elke dag buiten les

De meest gestelde vraag ten aanzien van het buitenonderwijs luidt: “Hoe doen jullie dat dan met regen?” Tot vandaag werd er wel eens gekscherend gezegd dat de school een Buienradar-gestuurd lesprogramma heeft. Tussen de buien door, is er op regenachtige dagen bijna altijd een moment te vinden om buiten een les te geven. Toch sluimerde bij het team de wens voor een overdekt buitenleslokaal. Met een subsidie van het Rabofonds is het gelukt om de voormalige fietsenstalling om te toveren tot een volwaardig buitenleslokaal met ramen die een uitkijkje geven op de weilanden, lichtstraten in het plafond, lesmaterialen en spots. 

In het bijzijn van de kinderen, ouders en genodigden was het de eer aan de jongste en oudste leerling van basisschool Wiene om de naam ‘Buitenstebinnen’ te onthullen en hiermee het buitenleslokaal officieel te openen. 

Dubbel feest

Niet alleen de opening van het buitenleslokaal werd gevierd. De school ontving vandaag ook de verlenging van het Buitenwijzer certificaat. Het buitenonderwijs op Wiene heeft zich in drie jaar tijd groots ontwikkeld. De lesideeën breiden zich dagelijks uit en in het voorjaar is het gehele schoolplein vernieuwd tot een uitdagende, groene speelplek. De komst van het buitenleslokaal maakt het buitenonderwijs compleet. Toch blijft het buitenonderwijs zich verdiepen en ontwikkelen. De leerkrachten gaan dit schooljaar zelfs op studiereis naar IJsland en Spanje om daar een cursus te volgen om nieuwe inspiratie op te doen. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws