zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsGoorCadeautjes van leerlingen van De Albatros voor Oekraïense kinderen

Cadeautjes van leerlingen van De Albatros voor Oekraïense kinderen

Goor – De komst van Oekraïense vluchtelingen naar Hof van Twente was volgens Carlo de Bree, directeur van de Basisschool De Albatros in Goor de aanleiding om met hun leerlingen en de ouders ervan een actie ‘van kinderen voor kinderen’ op touw te zetten ten behoeve van de kinderen van de vluchtelingen die inmiddels in de gemeente verblijven. De Albatros telt 125 leerlingen verdeeld over de groepen 1 tot en met 8, die allemaal aan de actie hebben meegedaan.

In samenwerking met de ouderraad van de school werden via Scapino en Schuurman Schoenen ruim 100 schoenendozen geregeld. Die werden door de kinderen samen met de leerkrachten op school versierd. Daarna werden de dozen in een week tijd door de kinderen gevuld met van henzelf zijnde spulletjes, die zij graag met de Oekraïense kinderen wilden delen. 

Op vrijdag 22 april organiseerde de Vereniging Hof van Twente in samenwerking met Salut Welzijn in de Reggehof te Goor een inloopmiddag voor Oekraïense vluchtelingen. Dat was een prima gelegenheid om een delegatie van de leerlingen van de Albatros in staat te stellen hun fraai verpakte cadeautjes aan de Oekraïense kinderen aan te bieden. Zo kreeg de actie voor ieder die bij de inzameling betrokken is geweest een heel persoonlijk tintje.

In zijn dankwoord bood Jan Lentelink, voorzitter van de vereniging, aan de Albatrosschool via de directeur en de aanwezige kinderen een fraai platenboek van Kiev aan als waardering voor hun fantastische initiatief.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle