woensdag, 12 mei 2021
Advertentie
Home Nieuws Hof van Twente Café Restaurant ’t Hoogspel geopend voor take-away

Café Restaurant ’t Hoogspel geopend voor take-away

Delden – Een frisse neus halen in het Twickelse bos en dan afsluiten met een lekkere kop koffie, chocolademelk met slagroom, een warme apfelstrudel, bitterballen of winterse soep. Dat klinkt je toch als muziek in de oren? En vanwege het naderende einde van het jaar kun je ook kiezen voor een smakelijke oliebol of een beker Glühwein. 

Bert ter Horst, uitbater van het café restaurant samen met zijn zoon Bob, zijn zeker niet blij met de coronabeperkingen. “Je bedenkt van alles om toch nog wat inkomsten binnen te harken”, vertelt Bert. “’t Hoogspel is natuurlijk een prachtig startpunt voor wandelen, nordic walking, mountainbiketochten, hardlopen of bootcamp.

Gratis parkeren en je bent meteen in het bos. Daarna even wat warms in je handen spreekt mensen dan zeker aan. Enige voorwaarde is dat het een beetje weer is, want met regen komt er nagenoeg niemand.” 

Glimlach achter mondkapje

Het take-away loket mag geen zitplaatsen op het terras zetten maar een sta-tafel en twee vuurkorven zorgen voor sfeer en warmte. Martijn Asbroek, al 25 jaar vaste kracht bij ’t Hoogspel, trotseert de winterse kou en heet de mensen van harte welkom met een glimlach achter zijn mondkapje.

Eten wat de pot schaft

Naast het take-away loket heeft ’t Hoogspel al jaren een maaltijdservice. “Dat is geen à la carte menu maar gewoon één maaltijd, zoals bijvoorbeeld boerenkool of zuurkool. In feite is het een soort tafeltje-dekje en is het ‘eten wat de pot schaft’. Voor nog geen tientje heb je een echt lekkere, ruime maaltijd inclusief brengen en ophalen”, legt Bert uit.

In speciale warmhoudbakken brengt ’t Hoogspel eten rond in Delden, Borne, Bentelo en Hengevelde en het buitengebied daaromheen. Met drie auto’s brengen ze de 60 tot 70 maaltijden per dag naar mensen met een gemiddelde leeftijd tussen de 70 à 80 jaar.

Houd je niet van zuurkool

“Het is heel verschillend”, legt Bob uit, “sommige mensen bestellen drie tot vier maaltijden per week op vaste dagen, anderen bestellen voor 10 dagen op rij, omdat ze bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komen en de eerste dagen nog niet zelf kunnen koken. En iedereen kan zijn wensen doorgeven. Houd je niet van zuurkool of eet je zoutloos? Dan houden we daar rekening mee. Daar zijn we heel flexibel in.” 

Ga je nog Twickel in met de feestdagen? Parkeer dan makkelijk bij ’t Hoogspel en start of eindig je uitje met iets lekkers uit de Take-Away! Bornsestraat 1 in Ambt Delden. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle