zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsDeldenCarelshaven krijgt predicaat Hofleverancier

Carelshaven krijgt predicaat Hofleverancier

Knallend jubileumfeest Carelshaven 250 jaar met bijzondere onthullingen!

Carelshaven bestaat dit jaar 250 jaar. Waar Carelshaven in 1772 begon als schippersherberg is het nu uitgegroeid tot een gerenommeerd 4-sterrenhotel én restaurant in Delden. 250 jaar betekent een rijke (gastronomische) geschiedenis. Zo is Alliance Gastronomique Neerlandaise 55 jaar geleden opgericht bij Carelshaven. Inmiddels is Carelshaven aangesloten bij Jeunes Restaurateurs en QL hotels.

Het prachtige jubileum werd afgelopen woensdag groots gevierd! Het was een prachtige dag gevuld met speciale momenten en festiviteiten. De dag begon met een jubileumlunch, waarbij verschillende sprekers aan het woord kwamen. Dit alles onder begeleiding van hoofdspreker Laurens ten Den.

In de middag werd een bronzen beeld van Graaf Carel George van Wassenaer Obdam, de grondlegger van Carelshaven, onthuld. Het bronzen beeld werd in opdracht van Twickel en Carelshaven, gemaakt door kunstenaar Bert Nijenhuis uit Boekelo.

De lunch werd onderbroken door Commissaris van De Koning Andries Heidema en burgemeester Ellen Nauta welke het nieuws brachten dat Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mag voeren. Het bij behoorde schild, welke aan de voorkant van het pand is bevestigd, werd samen met Alco en Evelyn van Berkel (de uitbaters van Carelshaven), feestelijk onthuld.

De dag werd afgesloten met een knallend feest in ‘preuvenement’ sferen. Diverse leveranciers waren hierbij aanwezig met stand en foodtrucks, waar de gasten dranken en gerechten konden halen. Dit alles met een muzikale omlijsting door onder andere de Twenste Toppers en Peter Beense.

Open dag Carelshaven

Dat was nog niet alles! Komende zondag, 22 mei, organiseert Carelshaven nog een open dag. Voor de jongste gasten zijn er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een springkussen, goochelaar en een draaimolen. Met daarnaast een optreden van Monique Smit! De entree is gratis.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle